Monika Obrtalová Rôzne

V súčasnosti sa opravujú komunikácie najmä v centre

V rámci projektu obnovy a výstavby miestnych komunikácií na území Banskej Bystrice v súčasnosti prebiehajú práce na ďalších úsekoch, a to v širšom centre mesta. Obnovujú sa tu vozovky a chodníky. Vyplýva to zo slov vedúcej Odboru komunálnych služieb

Momentálne prebiehajú práce na Triede SNP smerom k štatistickému úradu a tiež v smere k Námestiu slobody. Na Triede SNP sa tiež rekonštruuje vozovka za budovou mestského úradu a v okolí detských mestských jaslí. Opravujú tiež chodníky na Partizánskej ceste. „Veľmi dôležitý úsek je oprava vozovky a chodníkov na Kukučínovej ulici,“ vedie od križovatky Skuteckého ulice po Hornú ulicu. Hláčiková dodala, že v centre mesta by chceli skončiť v prvom májovom týždni. Práce prinášajú aj isté dopravné obmedzenia. Pokiaľ ide o posledný spomínaný úsek, vodiči musia použiť obchádzkovú trasu.

„Projekt obsahuje celkovo 60 akcií, čiže po skončení prác v centrálnej časti mesta sa presunieme do ďalších častí, na Fončordu, Fortničku, do Sásovej, postupne po území celého mesta,“ spresnila Hláčiková. V rámci neho sa obnovia povrchy na približne 10 percentách z celkovej plochy komunikácií na území mesta, ktoré boli v najhoršom technickom stave.

Hodnota projektu je približne 8 miliónov eur. Ako na brífingu 16. marca uviedol primátor mesta Peter Gogola, finančné krytie projektu má pochádzať z prostriedkov zhotoviteľa stavby, mesto ho potom bude postupne v časovom horizonte 10 rokov splácať. Obnovu a výstavbu miestnych komunikácií začali počas uvedeného brífingu na chodníku na ulici J. Kráľa, kde sa obnovoval povrch, tento úsek je už hotový. Zároveň sa už zrekonštruovala aj vozovka na ulici Buková v Podlaviciach.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM