Monika Obrtalová Kultúra

V Stredoslovenskej galérii otvorili výstavu Logo 2010

Včera otvorili v Stredoslovenskej galérii druhý ročník medzinárodného súťažného bienále Logo 2010, na ktorom máte možnosť vidieť takmer sto logotypov. Ide o textovo a graficky znázornené názvy spoločností, ktoré majú významné miesto v propagácii firi

“Na Slovensku absentujú výstavy grafického dizajnu a hlavne logotypov a tak sme vytvorili súťaž najlepších logotypov z najlepších. Slovenský dizajn rastie a tak sa záujem o logá zvyšuje, pretože mnohí podnikatelia veria, že dobré logo je ich skorým reprezentantom,“ hovorí Martin Úradníček, jeden z organizátorov súťaže. Na bienále sa prihlásilo celkovo 44 súťažiacich z troch krajín, ktorí zaslali 95 logotypov. Oproti minulému roku tak bola medzinárodná účasť o čosi slabšia, hoci tentokrát majú návštevníci možnosť vidieť aj jednu prácu prichádzajúcu zo vzdialeného Egypta. Hlavnú skupinu súťažiacich však tvorili účastníci zo Slovenska a Českej republiky. Súťažilo sa v dvoch kategóriách: v hlavnej kategórii je 53 logotypov a v študentskej kategórii sa nachádza 42 diel.

1. cenu v hlavnej kategórii za najlepší Logotyp 2010 porota nakoniec neodovzdala, keďže výstava neobsahuje žiadne logo, ktoré by si najvyššie ocenenie zaslúžilo. Na 2. mieste však skončili až dva logotypy. Po prvýkrát sa na výstave odovzdávala aj Cena Mesta Banská Bystrica, ktorú odovzdala hovorkyňa primátora Monika Pastuchová. Výstava potrvá do 12. decembra 2010.

ddk

logo2010
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM