Webnoviny - Rôzne

V Smrečine po dvoch rokoch opäť horelo!

V banskobystrickej drevárskej firme Smrečina dnes vypukol opäť požiar. Zaujímavé je, že oheň si táto fabrika pamätá aj spred dvoch rokov, kedy takmer na deň presne, 19. mája 2009, horel v Smrečine expedičný sklad hotových výrobkov.

Likvidáciu požiaru výrobnej haly s rozmermi 200 × 35 metrov v banskobystrickej Smrečine Hofatex, a.s., vyhlásil o 19.30 h veliteľ zásahu. Firma odhadla predbežnú výšku škody na 10.000 eur. TASR o tom informoval vedúci oddelenia operačného riadenia a integrovaného záchranného systému Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Banskej Bystrici Erik Piater. Ako dodal, v areáli sa už nikto z HaZZ nenachádza. Príčina požiaru sa vyšetruje.

Výjazd k požiaru mali hasiči hlásený dnes popoludní. Zasahovalo tu 30 príslušníkov HaZZ z Brezna, zo Zvolena, z Banskej Bystrice a zo Žiaru nad Hronom. K dispozícii mali 12 kusov techniky. V areáli bývalého drevospracujúceho podniku Smrečina vypukol požiar aj v máji 2009. Zachvátil expedičný sklad hotových výrobkov tej istej firmy, v ktorej horelo aj dnes. Na lokalizáciu požiaru a jeho uhasenie museli banskobystrickí hasiči taktiež privolať posily. Zlikvidovať sa ho podarilo až na druhý deň.

Zdroj: TASR

smrek
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM