Monika Obrtalová Rôzne

V Radvaň Parku Kika aj Möbelix

15-hektárová nákupná zóna pred Banskou Bystricou v smere do Zvolena začína pomaly rásť. Komplex pomenovaný Radvaň Park sa nachádza v južnej časti mesta pod Urpínom, medzi ulicami Zvolenská a Sládkovičova. Prvými nájomníkmi zóny budú podľa informácií

Stavba bude realizovaná v dvoch etapách. Momentálne sú v zóne plánovanej ako „fachmarkzentrum“, teda so samostatnými vstupmi do obchodných prevádzok zvonku, už vybudované dopravné siete. Developerská spoločnosť Real Building Group plánuje v spolupráci s ďalšími firmami stavať prvé objekty už na jeseň tohto roka. Pôjde o objekty jednoduchej architektúry odlišujúce sa od seba len farebnosťou fasády.

Projekt má celkovo priniesť zhruba 40-tisíc m2 obchodných plôch, z toho 20-tisíc v prvej fáze. Tá už okrem spomenutých prevádzok zahŕňa aj značky ako Jysk, Mountfield, Decodom, kúpeľne Siko, Pre deti či Eurosofa. Komplex je rozdelený do ôsmich sektorov, pričom Möbelix má stáť najbližšie k hlavnej ceste do centra mesta. Ďalší nábytkár, Kika, počíta s dvojpodlažnou stavbou. Bude ležať pri vjazde do územia zo Zvolenskej cesty. Úžitková plocha samotného objektu dosiahne 6-tisíc m2 a prevádzka zabezpečí 240 parkovacích stá­tí.

Ako uviedol portál [link=http://re­ality.etrend.sk/]re­ality.trend.sk[/lin­k] väčšina susedných sektorov má poslúžiť pre niekoľko menších nájomníkov, developeri počítajú s ponúkaním výmer od 100 po 1400 metrov štvorcových. „V súčasnosti však rokujeme aj s nadnárodnými reťazcami o kúpe samotných pozemkov,“ uviedol Jozef Kysela, konateľ Real Building Group. Pre návštevníkov celého Radvaň parku má byť k dispozícii približne 1500 parkovacích miest. Otvorenie prvých objektov je naplánované na jar budúceho roka, celková investícia do oboch etáp by mala byť približne 30 miliónov eur.

Zdroj a foto: reality.trend.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM