Michal Majer Hokej

V play-off treba udržať nervy na uzde

Päť prehratých zápasov v rade! S takouto bilanciou pôjdu Banskobystričania do play off proti rivalovi zo Zvolena. Častokrát zbytočná nervozita ich pripravila o body aj v domácom dueli s Košicami.

Na suverénneho víťaza základnej časti nepomohli baranom ani retrodresy. Čo z toho, že herne dokázali s Košičanmi držať krok, keď doplatili na nedisciplinovanosť. Desať dvojminútových plus dva tresty do konca zápasu pre Hlinku a Laža je pred play off dôrazným varovaním. „Mrzí nás to, po štyroch prehrách sme si chceli zlepšiť náladu. Bol to z našej strany dobrý zápas, ale nevyužili sme presilovky a čo je negatívom celej sezóny, veľmi často sme vylučovaní. Takto v play off nebudeme môcť hrať,“ je presvedčený obranca Marek Kolba, ktorý sa proti Košiciam blysol dvome gólovými prihrávkami.

Tréner Milan Staš mal so svojimi hráčmi hneď po zápase dôrazný pohovor. „Vysvetlil som im, že takto to nepôjde. V play off nemôžeme ponúknuť súperovi toľko presiloviek, lebo práve tie rozhodujú. Musíme aj niečo vydržať a neoplácať. Niektorí hráči sa chcú prezentovať dobrým výkonom a keď sú faulovaní a arbiter to patrične neocení, cítia krivdu. To si však musíme vyriešiť sami medzi sebou,“ naznačil kouč HC 05, na čo sa najviac zameria počas prípravného týždňa na rozhodujúcu časť sezóny. Proti Zvolenu očakáva tvrdé a vyrovnané súboje, podobne ako samotní hráči. „Myslím, že na to derby sa môže tešiť celé Slovensko, my samozrejme nie sme výnimkou,“ ubezpečuje Marek Kolba.

Zdroj: hokejportal.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM