Jakub Forgács Správy

V piatok sa začne Festival prirodzeného učenia: Nastal čas pre zmenu vo výchove detí

Festival prirodzeného učenia Radi s deťmi je stretnutie ľudí, ktorí už objavili veľkú prirodzenú pocitovú múdrosť človeka a približujú sa k intuitívnej pedagogike. Viesť ho budú lektori, ktorí sa venujú prirodzenému učeniu a vítaní su všetci rodičia, učitelia a iní priatelia detí.

Ilustračný obrázok k článku V piatok sa začne Festival prirodzeného učenia: Nastal čas pre zmenu vo výchove detí
Zdroj: Dnes24.sk

Nastal čas pre zmenu rodičovského a učiteľského myslenia i spôsobu výchovy detí. Ak cítite, že pre budúcnosť našich detí nie sú najdôležitejšie známky a poslušnosť, tak je tento festival vhodný práve pre vás.

Hľadáte odpovede na otázky:

  • Ako zmysluplne vychovať a učiť deti bez hodnotenia a posudzovania?
  • Ako prirodzene pomôcť dieťaťu žiť naplno svoj vlastný život?
  • Ako žiť život učiteľa a rodiča?
  • Ako byť radi s deťmi aj v ťažkých chvíľach s nimi?

Program festivalu

Program sa začne v piatok o 9:00. Od piatku do nedele, od rána do 22:00, bude festival prebiehať v šiestich programových blokoch, v 4 – 9 programových líniách. V programe si bude môcť každý vybrať zo 4 druhov činností, ktoré budú môcť účastníci striedať podľa vlastnej potreby:

  • rozhovory a výmena skúseností o prirodzenom učení, výcvik v rozhovoroch, v ktorých majú slová skutočnú silu
  • hry a pohyb
  • umenie uši – hudobné nástroje a spev prirodzene – to znamená, že nemusíte vedieť maľovať, hrať a ani spievať
  • remeslá – vyrábanie a výtvarné tvorenie

Pointou festivalu je oslava

V sobotu o 20:00 bude Myšlienka oslavy. Oslavovať jedlom je podľa organizátorov rovnako zvláštne, ako veriť tomu, že dieťa sa naučí niečo dôležité z učebnice. Tanec, spev a tiché zvnútornenie. To čo zažijete na oslave, je veľmi individuálne, je to na vás. Každý si prinesie svoj zámer, svoj vlastný dôvod na oslavu. Keď budete svojím zámerom žiť a niekoľko hodín pred oslavou sa na neho dokážete sústrediť naplno, tým lepšie. Ak nemáte zámer pred festivalom, inšpirujúci program vám nejakú myšlienku pomôže nájsť.

Oslava je pre pointou celého programu festivalu, medzi iným ukazuje, ako sa dá oslavovať s deťmi. Môžete sa rozprávať, venovať sa zážitku cez umenie, či pohyb, alebo cez remeslá.Môžete sa len pozerať. Je to na vás.

Za organizáciou festivalu stoja ľudia zo školy Fantázia: Aleš Štesko, Maťa Kláseková, Katarína Pea Vojteková a Dáša Fašková. S úctou k pôvodnej myšlienke Petra Živého a Mati Šteskovej. Viac informácií o tomto festivale sa dočítate na stránke http://www.radisdetmi.sk/.

Foto a text: Radi s deťmi

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM