Michal Majer Rôzne

V piatok dostanete na námestí jabĺčko

V pondelok 18. októbra odštartoval na celom Slovensku Týždeň boja proti rakovine, v rámci ktorého prichádza Liga proti rakovine s edukačno-preventívnou kampaňou zameranou na niektorý s karcinogénnych vplyvov. Cieľom kampane je upriamiť pozornosť na n

„V tomto roku sa zameriavame na mladých i starších a na primárnu prevenciu, najmä na najčastejšie „neduhy“ spôsobujúce rakovinu – fajčenie, alkohol, nedostatočný pohyb a zlé stravovanie,“ hovorí bližšie o kampani, ktorá potrvá až do polovice novembra, Martina Myjavcová z Ligy proti rakovine. Súčasťou Týždňa proti rakovine je aj Deň jabĺk, ktorý sa bude konať v piatok 22. októbra vo všetkých mestách, kde má Liga proti rakovine sídlo. „Na námestiach či v obchodných centrách stretnete dobrovoľníkov, ktorí spolu s jablkom ako symbolom zdravej výživy podajú aj edukačné materiály práve o téme preventívnej kampane,“ pokračuje Myjavcová.

Dobrovoľníci s košíkom jabĺk navštívia Bardejov, Piešťany, Trnavu, Žilinu, Lučenec, Michalovce, Skalicu, Partizánske, Liptovský Mikuláš, Pezinok, Prešov, Nitru, Košice a Banskú Bystricu. „Priamo v centre Bratislavy sa budú nachádzať aj „movingboardy“, ktoré budú prostredníctvom letáčikov upozorňovať na edukačnú kampaň. Dobrovoľníci z Ligy proti rakovine budú označení originálnym tričkom kampane s motívom vývrtky i zapaľovača, pripomínajúcimi naše slabosti," vysvetľuje Myjavcová. V Skalici bude Deň jabĺk spojený s jabĺčkovým behom žiakov a študentov základných i stredných škôl. Dobrovoľníkov stretnete aj na banskobystrickom hlavnom námestí v piatok popoludní.

moo, Liga proti rakovine

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM