Jakub Forgács Správy

V OBRAZOCH: Na proteste proti Marianovi Kotlebovi sa pálili kópie mesačníka Náš kraj

Na námestí bolo rušno! Protestujúci proti Marianovi Kotlebovi sa rozhodli pre pozornosť pútajúcu formu vyjadrenia svojich postojov. Na ulici tak spálili kópie výtlačkov najnovšieho čísla župných novín.

Ilustračný obrázok k článku V OBRAZOCH: Na proteste proti Marianovi Kotlebovi sa pálili kópie mesačníka Náš kraj
Zdroj: Webnoviny.sk

Necelá desiatka členov Strany občianskej ľavice (SOĽ) a vysokoškolákov pred budovou Úradu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) spálila v kontajneri na odpad kópie výtlačkov najnovšieho čísla schránkového mesačníka Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Náš kraj.

Dali najavo nesúhlas

Podľa slov prítomných tak vyjadrili nesúhlas s niektorými názormi publikovanými v tomto mesačníku, najmä s propagáciou vojnového slovenského štátu a označením Európskej únie za okupanta. Ako pripomenul predseda SOĽ Štefan Sládeček, súhlas so vstupom Slovenska do Európskej únie vyjadrilo v roku 2003 v platnom referende 93 percent zúčastnených voličov.

„Európska únia je dnes už nevyhnutnosťou. Ak má nejaký verejný funkcionár deklarovať názor, že on s ňou nič nechce mať, musí iniciovať opačné referendum a ľudia mu musia dať mandát, aby trebárs aj v rámci regiónu takýmto spôsobom prezentoval verejnú mienku,“ povedal Sládeček. Dodal, že občania BBSK nedali županov Marianovi Kotlebovi mandát ani na znevažovanie Slovenského národného povstania.

Pripojili sa aj študenti

„Každý robí akcie na to, aby upozornil na svoju agendu a aktivitu. Robí sa to tak vždy a nielen v politike. Robí sa to aj v obchode, robí sa to vo všetkom. Čiže áno, máte pravdu,“ uviedol Sládeček na otázku, či ich dnešná akcia neslúži len na zviditeľnenie SOĽ.

Študent Univerzity Mateja Bela Peter Marcinčin uviedol, že pálením novín chceli povedať Kotlebovi, že Banská Bystrica nebude hnedá. Pálenie novín ako forma protestu mala byť podľa neho symbolická paralela s pálením kníh v nacistickom Nemecku.

V OBRAZOCH: Na proteste proti Marianovi Kotlebovi sa pálili kópie mesačníka Náš
8
Galéria
Zdroj: Webnoviny.sk
Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM