Michal Majer Rôzne

V obci rozšíria monitorovací systém

V Hrochoti v okrese Banská Bystrica rozšíria monitorovanie diania na verejných priestranstvách obce. Tamojší obecný úrad totiž uspel s projektom Bezpečná obec a od Ministerstva vnútra SR dostal 5300 eur na nákup kamerového systému.

„Vlani sme z vlastných zdrojov za asi 5000 eur zakúpili štyri monitorovacie kamery, ktoré sme umiestnili pred obecným úradom, domom smútku, kultúrnym strediskom a pri autobusovej zastávke. Teda na miestach, kde najčastejšie vyčíňali vandali. Kamery fungujú nepretržite, avšak v noci, keďže musíme šetriť aj na osvetlení, sú zábery z nich pre políciu nepoužiteľné,“ uviedla pre TASR starostka Hrochote Anna Čerhýňová.

Podľa starostky zatiaľ nevedia, kam ďalšie kamery umiestnia. Rozhodne však zakúpia kvalitnejšie kamery, záznamy z ktorých budú dôkazom i pre políciu. Jednu nainštalujú namiesto doterajšej pred obecným úradom. Ďalšie pred zdravotným strediskom a pred základnou školou, ktorá zachytí aj dianie pred neďalekým pamätníkom. Či budú mať pri 20-percentnom spolufinancovaní peniaze aj na ďalšiu kameru, starostka zatiaľ nevie, pretože sa ešte neskončilo vyhodnocovanie cenových ponúk. Hrochoť, v ktorej žije približne 1450 ľudí, je prvou obcou mikroregiónu Severné Podpoľanie, ktorá má kamerový monitorovací systém.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM