Monika Obrtalová Krimi

V novembri sa stalo viac nehôd ako minulý rok

V novembri sa v okrese Banská Bystrica stalo o 7 dopravných nehôd viac ako minulý rok. Príslušníci polície budú teda vo zvýšenej miere dohliadať na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky. To sa týka nielen motoristov, ale aj chodcov, ktorých je práv

V novembri 2010 dopravná polícia v okrese Banská Bystrica zaevidovala 34 dopravných nehôd, čo je v porovnaní s októbrom 2010 nárast o 7 nehôd. Pri dopravných nehodách sa zranilo 16 osôb, z toho 5 osôb ťažko. Celková škoda, ktorá vznikla pri dopravných nehodách je odhadnutá na viac ako 126 tisíc eur. Požitie alkoholických nápojov vodičmi bolo zistené v 2 prípadoch. „Z celkového počtu dopravných nehôd, 27 nehôd zavinili vodiči motorových vozidiel, 2 zavinili chodci, 2 boli spôsobené závadou komunikácie a 1 zavinila zver,“ vysvetľuje hovorkyňa KRPZ Banská Bystrica Mária Faltániová.

Najviac dopravných nehôd sa stalo medzi 16.00 až 20.00 hodinou. Príčinou 17 dopravných bolo porušenie základných povinností, príčinou 5 nehôd bol nesprávny spôsob jazdy, príčinou 3 nehôd bolo nedodržanie predpísanej rýchlosti jazdy a príčinou 2 nehôd bolo nedanie prednosti v jazde. Keďže nehodovosť v novembri 2010 v porovnaní s predchádzajúcim mesiacom značne stúpla, budú príslušníci dopravnej polície v rámci výkonu služby vo zvýšenej miere dohliadať na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky všetkými jej účastníkmi, na cestách v celom Banskobystrickom okrese. Polícia v tejto súvislosti vyzýva vodičov k zvýšenej opatrnosti a ohľaduplnosti voči ostatným účastníkom premávky.

Zdroj: KRPZ Banská Bystrica

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM