Michal Majer Krimi

V nemocnici ukradli pol kilometra optického kábla

Pokiaľ ste sa v posledných dňoch pokúšali zistiť telefonicky výsledky vyšetrení na Infektologickom oddelení Rooseveltovej nemocnice, prípadne ste sa chceli objednať u svojho lekára, určite ste neuspeli. Viac ako týždeň bolo totiž „infekčné“ odpojené

„Neznámy páchateľ sa ešte začiatkom januára vlámal do jedného z medicínskych subjektov a ukradol odtiaľ optický kábel, za čo vznikla majiteľovi škoda vo výške 2000 eur. Polícia vykonáva v súčasnosti operatívne opatrenia na zistenie totožnosti páchateľa,“ vyjadrila sa k celej záležitosti hovorkyňa KRPZ Petra Vašková. Hovorkyňa Rooseveltovej nemocnice Jana Krupová potvrdila, že sa jednalo o 450 metrov medeného drôtu, ktorý si zlodej zobral zo sebou a spôsobil tak prerušenie telefonického a internetové pripojenia na infektologickom oddelení.

Budova, v ktorej k incidentu došlo, je totiž s oddelením spojená podzemnou chodbou a optický kábel tak napájal obe budovy. „Cez priezory iného subjektu vnikol neznámy páchateľ aj do našich podzemných priestorov. Nemocnica okamžite zamedzila prístup do tejto lokality, kde vybudovala železobetónovú stenu,“ informovala o opatreniach krátko po čine Krúpová. Jedinou možnosťou, ako sa dalo dodnes s infekčným oddelením spojiť, bola osobná návšteva u lekára alebo si od neho v prípade ochoty vypýtať mobilný kontakt. Situácia by však už v týchto chvíľach mala byť zažehnaná, pretože opravári od skorého rána naprávali napáchanú škodu. Ako nás uistili, v poobedňajších hodinách bude už vyzváňajúci telefón niekto zdvíhať a na otázky zaslané prostredníctvom mailu, dostanete konečne odpoveď.

moo Foto: geocaching.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM