Marcel Páleš Kultúra

V meste pod Urpínom si môžete zalistovať históriou: Stretnete zaujímavé osobnosti naživo!

Neformálne stretnutia návštevníkov expozície v Matejovom dome s autormi píšucimi o dejinách Banskej Bystrice už majú svojou tradíciu. Nenechajte si ujsť voľné pokračovanie úspešného podujatia s časopisom Permon.

Ilustračný obrázok k článku V meste pod Urpínom si môžete zalistovať históriou: Stretnete zaujímavé osobnosti naživo!
Zdroj: Dnes24.sk

Program pripravil Banskobystrický samosprávny kraj v spolupráci so Stredoslovenským múzeom v Banskej Bystrici a časopisom Banskobystrický Permon. Nedeľné popoludnia svojím rozprávaním spríjemnili Banskobystričanom už autori – Mgr. Jozef Ďuriančík (Korene medeného mesta), Mgr. Karol Langstein (Banskobystrické šibalstvá), p. Ján Baláž (Domy starej Bystrice, Banská Bystrica v premenách času …), PaedDr. Slavomíra Očenášová – Štrbová PhD. (Moja Banská Bystrica), PhDr. Marcel Pecník a PhDr. Vladimír Sklenka (Sásová a Rudlová – monografia obcí).

Listovanie s redakciou časopisu Permon

Najbližšiu nedeľu je verejnosť pozvaná prežiť horúce júlové popoludnie do tieňa hradných múrov Matejovho domu s knihou ZA ŽIVA V BYSTRICI. Pozrieť sa na históriu nášho mesta očami prispievateľov do časopisu Bystrický Permon môžu milovníci dejín vždy prvú nedeľu v mesiaci až do konca roka 2013.

Spolupráca s časopisom Permon vznikla pri príležitosti osláv jubilejného 10. ročníka jeho existencie. Podľa vyjadrenia členov redakčnej rady Permonu „je malým zázrakom, že časopis distribuovaný zadarmo, bez akéhokoľvek inzertného priestoru s ideou propagovať históriu mesta a regiónu v čase hospodárskej krízy začal písať už desiaty rok svojho pôsobenia na slovenskom mediálnom trhu.“

Kolektív autorov sa môže okrem jubilejného výročia svojej práce, pochváliť aj Cenou mesta, ktorú si 7. marca prevzali z rúk primátora mesta Petra Gogolu.

Už túto nedeľu s Pavlom Genderom!

Naše pozvanie ako prvý prijal šéfredaktor Banskobystrickej revue pre popularizovanie vedy, umenia a cestovného ruchu – PAVEL GENDER. Rozprávať sa bude nielen o horúcej knižnej novinke, ktorou redakcia oslavuje 10 rokov svojho úspešného pôsobenia, ale predovšetkým o najzaujímavej­ších banskobystrických raritách, o ktorých sa doposiaľ písalo v Permone.

Návštevníci sa okrem neformálnej diskusie pri šálke kávy so šéfredaktorom Banskobystrického Permonu môžu tešiť aj na prehliadku expozície v Matejovom dome. Tá bola z dôvodu digitalizácie ukrytá pred zrakmi verejnosti viac ako pol roka.

Zalistujte si históriou Banskej Bystrice spolu s našim hosťom, v nedeľu 7. 7. o 15,00 hod. v Matejovom dome.

Prišlo už vyše 10 000 návštevníkov

Matejov dom – moderná expozícia venovaná histórii mesta bola slávnostne otvorená pri príležitosti jubilejného stého výročia založenia Mestského múzea v Banskej Bystrici. Táto audiovizuálna expozícia si získala obdiv nielen z radov odborníkov, ale teší sa i priazni laickej verejnosti. Do dnešných dní expozíciu Matejov dom navštívilo už vyše 10 000 spokojných návštevníkov. Múzeum roka 2009 je pre vás otvorené od utorka do piatku v čase od 10,00 do 18,00 hod. a cez víkend od 14,00 do 18,00 hod.

Foto: Matej Kapusta

Listovanie s redakciou časopisu Permon
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM