Monika Obrtalová Rôzne

V máji sa stalo viac nehôd ako v apríli

V okrese Banská Bystrica zaevidovala dopravná polícia v máji 24 dopravných nehôd, čo bolo v porovnaní s aprílom o 8 dopravných nehôd viac. Pri dopravných nehodách sa zranilo 10 osôb, z toho dve osoby ťažko.

Celková škoda vzniknutá pri dopravných nehodách sa odhaduje takmer na 122 tisíc eur. Požitie alkoholických nápojov vodičmi vozidiel sa zistilo pri nehodách v dvoch prípadoch. Z celkového počtu dopravných nehôd 22 zavinili vodiči motorových vozidiel, jednu cyklista a jednu chodec. Najnehodovejšími dňami boli streda, piatok a sobota. Najviac dopravných nehôd sa stalo medzi 8.00 až 16.00 hodinou.

Príčinou 20 dopravných nehôd bolo porušenie základných povinností, troch neprispôsobenie rýchlosti jazdy a príčinou jednej bol nesprávny spôsob jazdy. Dopravná nehodovosť v máji 2011 v porovnaní s predchádzajúcim mesiacom vzrástla, preto budú príslušníci dopravnej polície podľa hovorkyne vo zvýšenej miere dohliadať na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky všetkými jej účastníkmi na cestách v celom Banskobystrickom okrese.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM