Jakub Forgács Správy

V kraji pribudlo 23 vlakových spojov: Pozrite, ktoré nové vlaky sa priamo dotýkajú stanice v Bystrici

Obyvateľom Banskobystrického kraja pridala štátna Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) od nedele 23 nových spojov. Pozrite kedy a na akých trasách budú premávať.

Ilustračný obrázok k článku V kraji pribudlo 23 vlakových spojov: Pozrite, ktoré nové vlaky sa priamo dotýkajú stanice v Bystrici
Zdroj: Dnes24.sk

Celkovo tak môžu Banskobystričania využívať 75 diaľkových a 247 prímestských vlakov. Podľa hovorkyne ZSSK Jany Morháčovej vypravuje dopravca v tomto regióne vlaky po 550 kilometroch tratí. „V kraji sa dá cestovať vo väčšine trás s pravidelným prestupom maximálne do 30 minút,“ dodala Morháčová.

Prinášame vám prehľad nových spojov, ktoré priamo súvisia so stanicou v Banskej Bystrici.

Medzi Zvolenom a Banskou Bystricou pribudlo šesť nových vlakov, z toho tri expresy. Zo Zvolena budú vyrážať o 8:18, 16:31 a o 18:19. V opačnom smere to budú vlaky s odchodom z Banskej Bystrice o 6:06, 8:37 a 13:37.

Na trase medzi Zvolenom a Žilinou premáva od nedele spolu 18 zrýchlených a expresných vlakov. „V porovnaní s minulým rokom je to v diaľkovej doprave 24-% nárast vlakových kilometrov,“ vyčíslila Morháčová. V rannej špičke bude podľa jej slov hodinový interval vlakov do Zvolena a poobede smerom do Žiliny. Novým vlakom na tejto trase je spoj s odchodom zo Žiliny o 5:54 a ďalší s odchodom zo Zvolena o 13:52.

Medzi Banskou Bystricou a Margecanmi končí rýchlik Horehronec. Nahradia ho dva nové regionálne expresy. Okrem tradičných rýchlikových staníc budú zastavovať aj v Medzibrode, Brezne meste, Závadke nad Hronom, Pohorelej, Telgárte, Prakovciach zastávke. Pôjdu tak v priemere o 10 minút dlhšie ako rýchlik Horehronec.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM