Jakub Forgács Rôzne Správy

V Hiadli sa budú vo veľkom pripravovať krumplovníky. V PROGRAME aj známe mená

Neďaleko Bystrice to bude žiť parádnou akciou. V Hiadli sa chystá ďalší ročník obľúbeného Hiadlovského krumplovníka.

Ilustračný obrázok k článku V Hiadli sa budú vo veľkom pripravovať krumplovníky. V PROGRAME aj známe mená
37
Galéria
Zdroj: TASR

V sobotu 21. septembra sa bude konať obľúbené podujatie Hiadlovský krumplovník 2019. Programom a sprievodnými akciami sprevádza Katka Kovačechová.

Program odštartuje o 12:00 slávnostným otvorením. O 12:05 vystúpia deti zo ZŠ s MŠ Hiadeľ, o 13:00 Detský folklórny súbor Drienka a o 14:00 SZUŠ Hiadeľ – K-Dance.

O 15:00 prebehne vyhodnotenie súťaže o najlepší hiadlovský krumplovník, po ktorom o 15:30 vystúpi Folklórny súbor Priechoďan.

Žrebovanie tomboly je naplánované na 17:00, po ktorom program vyvrcholí koncertmi: o 18:00 Igora Kmeťa ml. a o 19:00 Juraja Hnilicu a Galantného jeleňa.

Počas podujatia budú od 12:00 do 17:30 pripravené aj sprievodné akcie pri KD Hiadeľ. Návštevníci sa môžu tešiť na nafukovaciu šmýkalku, detský kútik s legom, maľovanie na tvár a súťaže pre návštevníkov (o najdlhšiu zemiakovú šupku, najrýchlejšieho škrabača 1 kg zemiakov, najrýchlejšieho rajbača zemiakov, najväčšieho siláka v držaní 5 kg vreca zemiakov).

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť aj to, ako zachytil Slovenský deň kroja bystrický fotograf Norbert Kuklovský!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Slovenský deň kroja na úchvatných záberoch bystrického fotografa
37
Galéria
Foto: Norbert Kuklovský / Zdroj: Slovenka
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM