Michal Majer Rôzne

V Harmanci otvorili volebnú miestnosť už o šiestej

V obci Harmanec v okrese Banská Bystrica sa volebná miestnosť otvorila už o 6.00 h. Vo zvyšnej časti banskobystrického okresu a tiež v okresoch Žiar nad Hronom a Brezno boli miestnosti otvorené o 7.00 h. Informovali o tom zástupcovia príslušných obvo

Ako povedala zapisovateľka ObVK Žiar nad Hronom Andrea Žiaková, priebeh volieb zatiaľ nenarušili žiadne sťažnosti. Z okrskových komisií k nim však smerujú otázky ohľadom uznesenia ústrednej volebnej komisie, ktoré hovorí o tom, že pri sčítavaní hlasov je možná prítomnosť tretích osôb.

Zapisovateľka ObVK Brezno Petra Zemková uviedla, že ľudia chodia hlasovať priebežne, problémy zatiaľ nemali. V okrese Banská Bystrica je priebeh volieb tiež pokojný, uviedla podpredsedníčka ObVK Banská Bystrica Timea Šopoňová. V tomto okrese je 92.447 oprávnených voličov, z toho v meste pod Urpínom 66.788. V obvode Brezno je voličov 51.505, v meste Brezno je to 17.689. V okrese Žiar nad Hronom je 39.081 oprávnených voličov, v meste Kremnica je ich 4529 a v Žiari 15.909.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM