Tlačové správy

V Europa SC otvorili jedinečný concept store

Novinka v ponuke prevádzok bystrickej Europy slávnostne otvorila svoje brány všetkým nadšencom originálneho, udržateľného ako aj lokálneho nakupovania.

Ilustračný obrázok k článku V Europa SC otvorili jedinečný concept store
5
Galéria
Zdroj: Europa SC

Concept store Blurr ponúka módu v kategórii slow fashion, nájdete v ňom aj prírodnú a ekologickú kozmetiku či doplnky pre skrášlenie domácich chvíľ, rovnako originálne a vytvorené slovenskými kreatívnymi umelcami.

Už na pohľad iný

Blurr sa nachádza na prízemí centra, hneď vedľa eskalátorov smerujúcich na 1. nadzemné podlažie. Pozornému oku neujde, že sa už na pohľad líši od ostatných prevádzok. Majiteľka si dala na koncepte prevedenia záležať. Napokon, sama tu predstavuje svoju tvorbu, no o priestory nabité jedinečnou atmosférou sa podelila s viacerými slovenskými značkami či tvorcami.

„Nápad otvoriť concept store prišiel s tým, ako sa mi rozšírila moja autorská tvorba. Dnes sa dá takmer všetko zohnať online, aj preto som zvolila úplne inú formu nielen nakupovania, ale skôr spoznania kvalitnej lokálnej a udržateľnej módy a tvorby tak, aby si návštevník u nás mohol tovar ochytať či ovoňať, cítiť na dotyk tú inakosť v kvalite materiálov a na vlastné oči spozorovať originalitu prevedenia,“ ozrejmuje motiváciu k otvoreniu vlastných priestorov majiteľka Blurr, Oľga Hollá.

Zdroj: Europa SC

Priestor okrem ponuky trhom nepresýtených kúskov či doplnkov disponuje aj silným emocionálnym rozmerom. Návštevníci tu uprostred nákupného centra načerpajú dušu pohládzajúcu energiu a doslova si v ňom dokážu odpočinúť už len kochaním sa unikátnymi výtvormi Jozefa Stančíka, banskobystrického výtvarného umelca a dizajnéra, ktorý je aj spolutvorcom myšlienky.

„Chceli sme niečo iné nie preto, aby sme sa nasilu odlíšili, ale preto, aby sme pokryli dopyt po osobnejšej forme naplnenia základných potrieb. Aj potreba zaodieť sa je v živote človeka dôležitá, tak prečo takejto základnej potrebe nevytvoriť zážitkovú formu? Celkový duch obchodu, ako aj moje výtvory, by mohli ľudí vrátiť viac k sebe. Iba tam nachádzame odpovede na všetky svoje otázky, napríklad aj na tú či potrebujem tri kusy z jedného druhu oblečenia, alebo siahnem po jednom, kvalitnom a nadčasovom, pričom ešte podporím aj lokálnu tvorbu,“ dopĺňa myšlienku samotného konceptu Jozef Stančík, ktorého výtvory si návštevníci môžu odniesť aj domov.

Zdroj: Europa SC

Originálna a praktická expozícia

Aj samotná majiteľka obchodu tu vystavuje svoju tvorbu. Pri jej označení za návrhárku však krúti nosom. „Nepasujem sa do roly návrhára, tam ešte nie som. Vytvorila som doposiaľ dve značky, aj to na základe svojich osobných potrieb ako praktickej ženy a matky dvoch detí. Preto verím, že by som svojou ponukou mohla osloviť práve tých, alebo tie, ktoré majú možno rovnaké potreby,“ vysvetľuje Hollá, ktorej návrhy prešli od nenaplnenej potreby, cez prieskum trhovej ponuky, ďalej dlhodobým procesom samotnej tvorby návrhov, skúšok šitia až napokon k dodaniu finálnych produktov podľa jej predstáv.

„Je zbytočné hovoriť akú dlhú cestu som musela prejsť. Už na nej som sa však stretla s neuveriteľnou podporou a najmä šikovnosťou všetkých spolupracujúcich zložiek. Teší ma, že máme na Slovensku talenty v oblasti dizajnu, módy, šitia či ponuku kvalitných materiálov. Aj preto všetka tá námaha stojí za to, výsledok je spoluprácou skutočne obetavých nadšencov zanietených pre dobré, kvalitné výsledky,“ dodáva Hollá.

Prevádzku Blurr slávnostne otvorili dňa 1.júla 2022 a svojich návštevníkov víta na prízemí Europa SC každý deň v čase otváracích hodín centra od 09:00–21:00 hod. Viac informácií nájdete na stránkach Blurr.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Europa SC
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM