Monika Obrtalová Krimi

V erotickom salóne pracovali prostitútky na čierno

Inšpektori práce zistili v noci na dnes pri kontrolách erotických salónov a nočných barov v Žilinskom a Banskobystrickom kraji tri prípady nelegálneho zamestnávania. V jednom z erotických salónov v Banskej Bystrici odhalili inšpektori priamo na miest

Inšpektori sa podľa hovorcu Národného inšpektorátu práce Igora Holéczyho zamerali na odhaľovanie nelegálneho zamestnávania a porušovania ďalších pracovnoprávnych predpisov. „Inšpektori v spolupráci s políciou a daňovým úradom preverili spolu 27 osôb. Zamestnávateľom hrozí pri preukázaní nelegálneho zamestnávania pokuta do výšky 200 tisíc eur, minimálna pokuta je 2000 eur,“ povedal Holéczy.

„V erotickom salóne v Banskej Bystrici sme priamo na mieste odhalili nelegálne zamestnávanie. Jedna zo zamestnankýň sama uvádzala, že v zariadení je len prvý deň a na skúšku, preto nemá ešte pracovnú zmluvu,“ uviedol hlavný inšpektor práce Inšpektorátu práce Banská Bystrica Róbert Bulla. Doplnil, že ďalšie dva prípady nelegálneho zamestnávania odhalili inšpektori v nočných baroch. „Z predložených listinných dôkazov a poskytnutých informácií možno zároveň odôvodnene predpokladať desiatky porušení ďalších pracovnoprávnych a mzdových predpisov,“ povedal Bulla.

V Žilinskom kraji inšpektori podľa hovorcu NIP zistili, že všetci zamestnanci erotických salónov boli riadne evidovaní v databáze Sociálnej poisťovne. „Kontrola v zariadeniach bude ďalej pokračovať, prevádzkovatelia nočných podnikov boli vyzvaní na predloženie pracovnoprávnych dokladov, aby sa preverilo dodržiavanie ďalších pracovnoprávnych a mzdových predpisov. Kontroly zákazu nelegálneho zamestnávania vykonávajú inšpektori práce v erotických salónoch a nočných podnikoch pravidelne a budú pokračovať aj v budúcnosti. V minulosti sa totiž preukázalo, že v týchto zariadeniach dochádza k porušovaniu zákazu nelegálneho zamestnávania,“ uzatvoril Holéczy.

Zdroj: TASR Foto: SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM