Jakub Forgács Krimi

V bystrickom paneláku zistili PROBLÉM so psami: Majitelia dostali ultimátum, FOTO

V posledných mesiacoch sa podľa slov mestských policajtov situácia s počtom chovaných psov v nájomných bytoch stupňovala.

Ilustračný obrázok k článku V bystrickom paneláku zistili PROBLÉM so psami: Majitelia dostali ultimátum, FOTO
5
Galéria
Zdroj: Mestská polícia BB

V pondelok sa uskutočnila preventívno-informačná kampaň v bytovom dome vo vlastníctve spoločnosti MBB a. s. na Internátnej ulici, ktorej hlavným cieľom bolo upovedomiť nájomníkov a súčasne majiteľov psov na povinnosti, ktoré vyplývajú zo zákona č. 282/2002 Z.z., ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov v znení neskorších predpisov. Mestskí policajti o tom informovali na sociálnej sieti.

Ohrozenie zdravia

V posledných mesiacoch sa podľa slov mestských policajtov situácia s počtom chovaných psov v nájomných bytoch stupňovala. „Spôsobuje znečisťovanie vnútorných a vonkajších priestorov bytového domu, nedbanlivý pohyb psov v spoločných priestoroch a okolí a zároveň znečisťuje prostredie, čím ohrozuje zdravie obyvateľov,“ uviedli.

Akcia bola zorganizovaná zástupcami Mesta Banská Bystrica z oddelenia krízovej a sociálnej intervencie, zástupcami mestskej obchodnej spoločnosti MBB a. s. a príslušníkmi Mestskej polície Banská Bystrica. „Návštevou každého bytu sa obyvatelia informovali o povinnostiach majiteľov psov a súčasne obdržali súhrn základných informácií a výňatok z pravidiel domového poriadku prostredníctvom propagačných materiálov,“ spomenuli mestskí policajti..

Neevidované psy

„Na mieste bolo zistené, že v bytovom dome je chovaných spolu 19 psov, pričom z tohto počtu je podľa vyjadrenia majiteľov prihlásených 11,“ poznamenali.

Majiteľom psov bola podľa mestských policajtov uložená lehota na splnenie povinností do 31. marca 2023. Po tomto termíne prebehne opakovaná kontrola, pričom bude už voči majiteľom vyvodená príslušná sankcia, prípadne odchyt.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Majitelia psov sa na Internátnej ulici podrobili osvete
5
Galéria
Zdroj: Mestská polícia BB
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM