Jakub Forgács Správy

V Bystrickom okrese poriadne prituhne: Až takto hlboko môžu klesnúť teploty

Mali ste pocit, že posledné dni je zima akási slabá? Má sa to zmeniť. Meteorológovia dokonca pre náš okres vydali výstrahu. A nie jednu!

Ilustračný obrázok k článku V Bystrickom okrese poriadne prituhne: Až takto hlboko môžu klesnúť teploty
4
Galéria
Zdroj: TASR

Pripravte sa, že čoskoro poriadne prituhne. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal pre Bystrický okres výstrahu 1. stupňa pred nízkymi teplotami. Platí v stredu od 3:00 do deviatej hodiny rannej.

„V okrese Banská Bystrica sa ojedinele pri zmenšenej oblačnosti očakáva dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu –15 °C,“ píše SHMÚ.

Nízka teplota predstavuje podľa slov meteorológov potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie a fyzické aktivity v exteriéroch. „Očakávaný mráz nie je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavý, ale môže spôsobiť poškodenie zdravia,“ píše sa na stránke.

SHMÚ vydal aj výstrahu 1. stupňa pred vetrom na horách. Tá platí v našom okrese v stredu od desiatej hodiny do 23:00 hod. „V okrese Banská Bystrica sa na horách nad pásmom lesa miestami očakáva výskyt vetra, ktorý dosiahne priemernú rýchlosť 20 až 24 m/s (70 až 90 km/h) a krátkodobo (v nárazoch) rýchlosť 30 – 37 m/s (110 – 135 km/h),“ uvádzajú meteorológovia.

Mrazy potešia zaiste aspoň korčuliarov, ktorí stále čakajú, kedy sa spevní ľad na jazere na plážovom kúpalisku. Foto nájdete v priloženej galérii!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Aktuálna hrúbka ľadu na jazere na plážovom kúpalisku
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM