Jakub Forgács Správy

V bystrickej detskej nemocnici neotestujú hocikoho: TAKTO to prebieha po novom

Testovacie miesto v Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou Banská Bystrica nie je verejným mobilným odberovým miestom.

Ilustračný obrázok k článku V bystrickej detskej nemocnici neotestujú hocikoho: TAKTO to prebieha po novom
Zdroj: TASR/AP

S účinnosťou od 11. októbra 2021 bude prevádzková doba testovacieho miesta v Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou (-1. posch. pri triáži) v čase 7.00 – 12.00 hod. každý pracovný deň. DFNsP o tom informovala na svojej facebookovej stránke.

Ako sa testuje?

  • Testovacie miesto vykonáva v čase od 7.00 – 9.00 hod. COVID diagnostiku PCR testami, a to výlučne pre pacientov a sprevádzajúce osoby, ktoré budú následne hospitalizované v DFNsP BB; na testovanie ich prihlasuje ambulancia, ktorá pacienta odosiela na operačný výkon / zákrok v CA, …
  • V čase 7.00 – 12.00 hod. vykonáva AG COVID testovanie zamestnancov, študentov vykonávajúcich v Detskej nemocnici svoju odbornú prax a pacientov, ktorí potrebujú test na ambulantné vyšetrenie v Detskej nemocnici.

„Prosíme pacientov a ich sprevádzajúce osoby aby rešpektovali uvedené časy testovania. Testovacie miesto v DFNsP BB nie je verejným Mobilným odberovým miestom (MOM). Slúži výlučne pre potreby Detskej nemocnice, jej pacientov a sprevádzajúce osoby pacientov,“ dodáva nemocnica.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM