Správy Samospráva

V Bystrici zrekonštruujú kilometre ciest a chodníkov: Čo VŠETKO chcú stihnúť do leta? FOTO

Do leta má byť obnovených 16 km ciest a 7 km chodníkov. Na mnohých miestach v rámci mesta už rekonštrukčné práce v uplynulých týždňoch odštartovali.

Ilustračný obrázok k článku V Bystrici zrekonštruujú kilometre ciest a chodníkov: Čo VŠETKO chcú stihnúť do leta? FOTO
7
Galéria
Zdroj: TASR/Lukáš Mužla

Banskú Bystricu čaká v najbližších mesiacoch najväčšia rekonštrukcia dopravnej infraštruktúry za posledné desaťročia. Opravu ciest a chodníkov realizujú samospráva i Banskobystrický samosprávny kraj, celkovo bude na území mesta zrekonštruovaných približne 16 kilometrov (km) ciest a sedem km chodníkov. Na utorňajšom brífingu o tom informoval primátor mesta Ján Nosko.

Čo všetko zrekonštruujú?

„Po troch desaťročiach nás čaká obrovská rekonštrukcia dopravnej infraštruktúry, ktorú sme dlhodobo pripravovali. Týkať sa bude ciest, chodníkov aj výstavby cyklochodníkov a parkovísk. Našou ambíciou bolo zvýšiť bezpečnosť a plynulosť premávky, venovali sme sa aj problematickým križovatkám,“ priblížil Nosko s tým, že samospráva do opráv investuje viac ako štyri milióny eur.

Na mnohých miestach v rámci mesta už rekonštrukčné práce v uplynulých týždňoch odštartovali. Najdlhší cestný úsek, ktorý mesto opraví za približne 1,3 milióna eur, bude cesta od Moskovskej po Tajovského ulicu. Zrekonštruovaná v tejto lokalite bude aj križovatka na Novom Kališti. Komplexnej rekonštrukcie sa dočkajú aj ulice Jána Bottu a Lazovná.

„Rekonštrukciou prejde aj križovatka pri Medenom hámri, zrekonštruovaný bude aj zjazd z rýchlostnej cesty R1 na odbočku do Laskomera,“ doplnil primátor. Ako dodal, miniokružná križovatka bude vybudovaná aj na križovatke ulíc Tajovského a Janka Kráľa pri Striebornom námestí.

O tom, akú rozsiahlu rekonštrukciu dopravnej infraštruktúry na najbližšie mesiace chystá Banskobystrický samosprávny kraj, sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: V Bystrici zrekonštruujú do leta 16 km ciest a 7 km chodníkov
7
Galéria
Zdroj: TASR/Lukáš Mužla
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM