Rôzne Správy

V Bystrici si môžete vyskúšať unikátne hračky z vyše 20 krajín. Blíži sa aj Deň hrania

Radi sa hráte a spoznávate? Vďaka jedinečným hračkám sa návštevníci nevšednej výstavy môžu naučiť, spoznať a pochopiť tajomstvá vedy a techniky.

Ilustračný obrázok k článku V Bystrici si môžete vyskúšať unikátne hračky z vyše 20 krajín. Blíži sa aj Deň hrania
Zdroj: TASR

Občianske združenie Vedecká hračka v Banskej Bystrici v tomto roku oslavuje svoje 20. výročie. Mesto a združenie pri tejto príležitosti pripravili pre všetkých, ktorí radi spoznávajú a hrajú sa, interaktívnu výstavu Kaleidoskop vedeckých hračiek. V Robotníckom dome ju otvorili v pondelok (17.9.) a potrvá do 28. septembra, vždy v čase 9:00 do 16:00.

Ako tvrdia organizátori, na návštevníkov výstavy čaká 90 exponátov rôznych vedeckých hračiek, hlavolamov, fyzikálnych experimentov či kaleidoskopov z viac ako 20 krajín. Vďaka nim sa môžu naučiť, spoznať a pochopiť tajomstvá vedy a techniky.

Akcia vyvrcholí koncom septembra Dňom hrania na Slovensku, ktorý pripomína význam hrania sa v živote každého človeka. Jeho cieľom je ukázať možnosti harmonického, hravého využívania voľného času, čo je pre zdravý životný štýl v dnešnom svete televízorov, počítačov, mobilov a tabletov dôležité.

Občianske združenie Vedecká hračka vyzýva všetky školské, voľnočasové, vzdelávacie a kultúrno-osvetové inštitúcie, aby sa zapojili do Dňa hrania akoukoľvek formou.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM