Jakub Forgács Správy

V Bystrici sa vypýtali na svet PRVÉ bábätká roka 2024: Majú netradičné MENÁ, FOTO

V pôrodnici sa na Nový rok veru nenudia. Iba do desiatej hodiny zaznel na pôrodnej sále detský plač novorodeniatka už päťkrát.

Ilustračný obrázok k článku V Bystrici sa vypýtali na svet PRVÉ bábätká roka 2024: Majú netradičné MENÁ, FOTO
3
Galéria

Kým po iné roky sme si v banskobystrickej pôrodnici na prvé bábätka museli počkať aj niekoľko hodín, tohto roku pomohli pôrodníci a pôrodné asistentky na svet prvému už o 2.37 hod. Fakultná nemocnica s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici o tom informovala na sociálnej sieti.

Prvé bábätká

„Malý David Joe sa narodil s mierami 3 190 g 53 cm a maminke z Banskej Štiavnice, Prvý Banskobystričan s krásnym menom Mateo sa narodil o 6.03 hod., rovnako s krásnymi mierami 3 550 g a 52 cm,“ píše nemocnica.

„Rodičom blahoželám, prajem im najmä pevné zdravie, šťastie a veľa lásky. Verím, že z malého Matea vyrastie hrdý Banskobystričan,“ napísal na sociálnej sieti primátor Ján Nosko, ktorý prišiel prvého Banskobystričana pozdraviť do nemocnice osobne (pozn. red.: foto v galérii).

To však nie je ani z ďaleka všetko. „Do 10.00 hod. zaznel na pôrodnej sále detský plač novorodeniatka už päťkrát. Spolu sa narodili štyria chlapci a jedno dievčatko,“ spomína ďalej nemocnica.

„Z malých drobčekov sa veľmi tešíme. Maminkám želáme rýchle zotavenie, novorodeniatkam krásny a zdravý štart do života. A všetkým rodinkám veľa, veľa radosti z ich uzlíčkov šťastia,“ dodala nemocnica, ktorá sa zároveň poďakovala pôrodným asistentkám, pôrodníkom a všetkých zdravotníkom II. Gynekologicko-pôrodníckej a Neonatologickej kliniky za ich úžasnú a profesionálnu starostlivosť pri zrode nového života.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Primátor Nosko navštívil prvého Banskobystričana roka 2024
3
Galéria
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM