Jakub Forgács Rôzne Správy

V Bystrici sa vo veľkom rozdávali objatia. Činil sa aj štvornohý pomocník, FOTO

Hug Day zaplnil bystrické ulice objatiami. Ušli sa náhodným okoloidúcim, ale aj seniorom či deťom z detského domova.

Ilustračný obrázok k článku V Bystrici sa vo veľkom rozdávali objatia. Činil sa aj štvornohý pomocník, FOTO
11
Galéria
Foto: Alica Hrašková

Počas stredy ste mohli v uliciach Bystrice naraziť na dobrovoľníkov, ktorí rozdávali objatia. Už po ôsmykrát sa totiž konal Hug Day (Deň objatí). „Stretli sme sa na Lazovnej ulici, odkiaľ sme pokračovali cez námestie, Europu, Švermovu, až na Jilemnického do Domova dôchodcov a domova sociálnych služieb (DD a DSS) Senium, kde sme sa vystriedali so škôlkarmi a tiež sme ich vyobjímali,“ povedala pre spravodajský portál Bystrica 24 organizátorka bystrického Dňa objatí Natália Zikmundová.

Okrem desiatky dobrovoľníkov však rozdával objatia aj štvornohý pomocník. „Maskotom bol psík, ktorý s nami chodil doobeda,“ doplnila.

S dôchodcami strávili „objímači“ vyše hodinu a pol a zožali veľký úspech, o čom svedčia aj slová riaditeľky DD a DSS Senium Jany Dupákovej: „Ďakujeme mladým študentom za láskavé a úprimné objatia, ktoré v našom zariadení rozdávali medzi seniormi a zdravotne znevýhodnenými. Vyčarovali každému úsmev, zohriali srdcia a milo nás všetkých prekvapili. Cudzí ľudia sa stali zrazu priateľmi.“

Ako ďalej prezradila Natália, poobede sa vrátili na námestie, prešli Národnou ulicou ku Pamätníku SNP a cez park zamierili na Mestský úrad. „Navštívili sme všetky kancelárie na každom poschodí. A po rozlúčke sme išli do Centra pre deti a rodiny Banská Bystrica. Tam naša trasa končila, pri detičkách,“ doplnila.

Núdzu nemali ani o netradičné reakcie. „Niektorí ľudia si mysleli, že zbierame peniaze a začali vyťahovať peňaženky alebo sa pýtali, koľko nám majú dať,“ prezradila mladá organizátorka. Ako dodala, klasické reakcie boli úsmev, otvorená náruč, slová ako “poď ku mne” alebo “potrebujem objatie”, ale aj odmietnutia v štýle “som spotený/á” alebo “keby to moja žena videla…”

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z tohtoročného Dňa objatí v Banskej Bystrici!

V OBRAZOCH: V bystrických uliciach rozdávali objatia dobrovoľníci aj psík
11
Galéria
Foto: Alica Hrašková
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM