Michal Majer Iné športy

V Bystrici sa stretli nádejné fitnessky

Najväčší bystrický disco klub bol v nedeľu 23. mája dejiskom Slovenského pohára vo fitness detí a dorasteniek. Okrem dievčat od 16 do 18 rokov sa na súťaži predviedli aj najmladšie účastníčky, ktoré bojovali o Slovenský pohár v kategórii do 8 rokov.

Súťaže sa zúčastnili dievčatá z celého Slovenska, ktoré boli rozdelené do piatich vekových kategórii. Najmladšie súťažiace boli zaradené v kategórii do 8 rokov, najstaršie od 16 – 18 rokov patrili už medzi dorastenky. Súťaž pozostávala z dvoch kôl. Najprv sa dievčatá predviedli vo voľnej zostave, ktorá trvala jeden a pol minúty a potom prezentovali svoje postavy v plavkách.

Voľná zostava obsahovala povinné prvky ako rýchla akrobatická rada, pomalá akrobacia, prvky dynamickej sily (kľuky, drepy), prvky statickej sily (výdrže v prednožení, roznožení), prvky flexibility (rozštep, kľuky), tanečné a akrobatické skoky. 5-členná porota hodnotila jednotlivé prvky percentami. Až 45 percent bodov z celkového hodnotenia mohli súťažiace dosiahnuť za rozštepy a kľuky, ostatné spomínané disciplíny mali po 15 percent. Po náročnom programe čakal dievčatá už len oddych v podobe diskotéky a laserovej show.

Moo

V Bystrici sa stretli nádejné fitnessky
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM