Správy

V Bystrici sa rozhýbu deti aj učitelia: Príležitostí budú mať hneď niekoľko

Chýbať nebudú akcie ako Šarkaniáda, Skáčeme pre zdravie, Deň bez áut, loptové hry, atletika či strečingové cvičenia.

Ilustračný obrázok k článku V Bystrici sa rozhýbu deti aj učitelia: Príležitostí budú mať hneď niekoľko
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Mesto Banská Bystrica sa každoročne zapája do iniciatívy Európskej komisie na podporu športu a fyzickej aktivity obyvateľov a urobí tak aj v tomto roku. Siedmy ročník Európskeho týždňa športu sa pod Urpínom začína 23. septembra a potrvá do 30. septembra. Informovala o tom hovorkyňa banskobystrického primátora Zdenka Marhefková.

Škôlkári z materských škôl sa budú venovať športovým aktivitám v rámci podujatia Škôlkár v pohybe. Žiaci základných škôl si zašportujú individuálne po jednotlivých triedach počas hodín telesnej výchovy alebo spoločne v školskom klube. Chýbať nebudú akcie ako Šarkaniáda, Skáčeme pre zdravie, Deň bez áut, loptové hry, atletika či strečingové cvičenia.

„Do týždňa športu sa zapoja aj učitelia, pre ktorých sme pripravili Športový deň pre pedagógov. Víkend bude patriť turistike a hviezdam. V sobotu za priaznivého počasia je možné absolvovať turistický výstup z Hviezdoslavovej ulice na Uhlisku na Vartovku, kde sú v rámci Dňa hviezd pripravené súťaže pre najmenších a voľný vstup pre registrovaných účastníkov do hvezdárne. Priaznivci športu a zdravého životného štýlu majú možnosť zúčastniť sa na prednáške Výživa pre energiu a výkon, ktorá sa uskutoční pre registrovaných účastníkov online,“ priblížila Monika Molnárová z oddelenia športu banskobystrického magistrátu.

Ďalšie aktuálne správy

Stredoškoláci sa zapoja prostredníctvom aktivít organizovaných Banskobystrickým samosprávnym krajom do branno-športovej netradičnej súťaže Na dno študentských síl alebo do Župnej kalokagatie 2021 či krajského kola v orientačnom behu zmiešaných družstiev. Európsky týždeň športu zakončí Žiacka chodecká liga, kde si súťažiaci zmerajú sily v atletickej chôdzi.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality z Banskej Bystrice

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM