Jakub Forgács Krimi

V Bystrici sa podarilo ZACHRÁNIŤ ľudský život: Čo sa odohralo v útrobách bytovky?

Vďaka rýchlemu zásahu a dobrej spolupráci všetkých záchranných zložiek bol pravdepodobne zachránený ľudský staršej žene.

Ilustračný obrázok k článku V Bystrici sa podarilo ZACHRÁNIŤ ľudský život: Čo sa odohralo v útrobách bytovky?
Zdroj: Mestská polícia Zvolen

Na tiesňovú linku 159 zavolal občan, ktorý požiadal o pomoc hliadku mestskej polície. Jeho 82-ročná matka mu od predošlého dňa nedvíhala telefón a mal obavu, či sa jej niečo nestalo, nakoľko sa nevedel dostať do jej bytu. Mestská polícia Banská Bystrica o tom informovala na sociálnej sieti.

„Na miesto udalosti bola okamžite vyslaná hliadka mestskej polície, ktorú už pred obytným domom čakal oznamovateľ a doviedol ju k bytu jeho matky na 6. poschodí. Na zvonenie a búchanie nikto nereagoval a z bytu nebolo počuť ani žiadne zvuky. Nakoľko sa byt nedal otvoriť cez vchodové dvere, z toho dôvodu boli privolaní na miesto aj príslušníci Hasičského a záchranného zboru, ktorí sa do bytu dostali zo 7. poschodia zlanením cez okno bez poškodenia,“ pokračovali mestskí policajti.

„Majiteľka bytu bezvládne ležala na zemi pri posteli v spálni a nevládala už kričať o pomoc,“ spomenuli.

„Príslušníci mestskej polície zistili, že má pravdepodobne zlomenú nohu a z toho dôvodu privolali Rýchlu zdravotnícku pomoc, ktorá jej nohu zafixovala. Potom ju príslušníci mestskej polície a hasiči spoločne odniesli do sanitky,“ dodali so slovami, že vďaka rýchlemu zásahu a dobrej spolupráci všetkých zložiek bol pravdepodobne zachránený ľudský život. „Vďaka patrí aj ochotnému susedovi,“ dodali.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM