Jakub Forgács Správy

V Bystrici sa podaril nevšedný prevoz pacientky s COVID-19: Bola v kritickom stave, FOTO

Pacientku v Levickej nemocnici na ARO napojili na prístroj, ktorým prechádza jej krv a ten zabezpečil okysličenie mimo tela. Čo nasledovalo?

Ilustračný obrázok k článku V Bystrici sa podaril nevšedný prevoz pacientky s COVID-19: Bola v kritickom stave, FOTO
4
Galéria

Tím kliniky anestéziológie a intenzívnej medicíny uskutočnil už svoj druhý transport, kedy vycestoval za 57-ročnou pacientkou v kritickom stave pre zlyhanie pľúcnych funkcii pri COVID pneumónii do nemocnice v Leviciach. Fakultná nemocnica s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici o tom informovala na sociálnej sieti.

„Pacientku v Levickej nemocnici na ARO napojili na prístroj, ktorým prechádza jej krv a ten zabezpečil okysličenie mimo tela. V už stabilizovanom stave ju previezli na kliniku k nám do nemocnice,“ píše nemocnica.

Pri prevoze sa môže vyskytnúť mnoho nepredvídaných situácii, týkajúcich sa napríklad aj dopravy. „Všetky vstupy do tela pacienta a prístroje musia byť veľmi dobré zabezpečené a upevnené, aby pri otrasoch nedošlo k prerušeniu obehu, ktorý by mohol mať fatálne následky,“ uvádza na stránke.

„Náš tím spolu s tímom z Levickej nemocnice zvládol aj tento prevoz bez problémov,“ dodala nemocnica, podľa ktorej v medicíne platí, čím vyšší počet zákrokov, tým väčšie sú odborné skúsenosti. Čím viac skúseností, o to erudovanejšie vedia lekári reagovať pri vzniku možných komplikácií, čo je pre pacienta okrem samotného zákroku ďalší dôležitý benefit.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Druhý prevoz pacienta napojeného na mimotelové dýchanie
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM