Správy

V Bystrici sa podaril malý vianočný zázrak: Štedrí darcovia splnili detské priania

Na pulte banskobystrického kníhkupectva boli označené knižné priania detí zo sociálne odkázaných rodín a rodín v ťažkej životnej situácii. Podarilo sa ich splniť.

Ilustračný obrázok k článku V Bystrici sa podaril malý vianočný zázrak: Štedrí darcovia splnili detské priania
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Komunitná nadácia Zdravé mesto v Banskej Bystrici s pomocou darcov splní 121 knižných prianí detí zo sociálne odkázaných a mnohopočetných rodín. Informovala o tom Beáta Hirt z nadácie.

Vyše 120 prianí

Tradičný predvianočný projekt „Daruj knihu deťom“ realizuje už od roku 2004 a doteraz sa jej podarilo darovať 1 560 kníh. „Od 7. decembra boli na pulte banskobystrického kníhkupectva opäť označené knižné priania detí zo sociálne odkázaných rodín a rodín v ťažkej životnej situácii. Štedrí ľudia kúpili knihy v sume asi 1 390 eur, a tak splnili 121 knižných prianí,“ konštatovala Hirt.

„Aj tento rok sme projekt spúšťali s obavami vzhľadom na pandemickú situáciu, čelili výzvam, ktoré sa nám podarilo prekonať, a tak knižku dostanú všetky deti, ktorých priania sme zozbierali v spolupráci s mimovládnymi neziskovými organizáciami Nádej deťom, Spoločnosť na pomoc osobám s autizmom Banská Bystrica, Centrom dobrovoľníctva, Materským centrom Mamina a združením Creativas Made,“ doplnila Ida Adolfová, koordinátorka projektu.

Na projekte sa podieľali aj študenti sociálnej práce z pedagogickej fakulty Univerzity Mateja Bela a ľudia z kníhkupectva, ktorí flexibilne reagovali na zmeny opatrení.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť aj aktuálne platné opatrenia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Opatrenia od 17. decembra
4
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM