Jakub Forgács Krimi

V Bystrici sa odohrala rukojemnícka dráma: Policajti cvičili v škole plnej detí, FOTO

Žiaci prežili deň ako z akčného filmu. Cvičenie prebiehalo v reálnych podmienkach a dokonale preverilo pripravenosť a spoluprácu všetkých zložiek.

Ilustračný obrázok k článku V Bystrici sa odohrala rukojemnícka dráma: Policajti cvičili v škole plnej detí, FOTO
31
Galéria

Pred týždňom sme vás informovali o policajnom cvičení v priestoroch ZŠ na Spojovej ulici v Banskej Bystrici. V uliciach zazneli výstrely, po ktorých nasledovalo prenasledovanie ozbrojených páchateľov, ktorí sa ukryli v priestoroch školy a zobrali si rukojemníka. „Znie to možno ako scenár ako z akčného filmu, ale aj minuloročná udalosť z Vrútok nás núti reagovať a pripravovať sa na takéto situácie,“ uviedli k cvičeniu krajskí policajti na svojej facebookovej stránke.

Ako prebiehal zásah?

„Do cvičenia boli zapojení policajti PMJ, dopravnej polície, PPÚ Banská Bystrica a Košice, ale aj psovodi, policajní vyjednávači, záchranári, hasiči a študenti fakulty zdravotníctva. Cvičenie prebiehalo v reálnych podmienkach, v škole plnej detí a dokonale preverilo pripravenosť a spoluprácu všetkých zložiek,“ uviedli muži zákona.

„Najskôr vyjednávači s p­áchateľom vyjednávali, neskôr „kukláči“ oslobodili rukojemníčku a zadržali ozbrojeného páchateľa, ktorý sa nachádzal vo vestibule. Dostali sa do priestorov školy, ktorú postupne prepátrali, zadržali ďalších páchateľov a odviedli žiakov do bezpečia,“ pokračovali policajti.

Ako ďalej spomenuli, v škole na zasahujúcich policajtov čakali nástrahy v podobe neznámych priestorov a zranených ľudí, ktorým podávali prvú pomoc pod dohľadom lekára, ktorý sa im celý čas pozeral „na prsty“.

Ďalšie aktuálne správy

Atrakcie pre deti

Na školskom dvore boli pre deti pripravené ukážky policajnej techniky, žiaci si mohli zblízka pozrieť policajné motorky, nastúpiť do obrneného transportéra, aj odfotiť sa s „kukláčmi“. „Takéto cvičenie v reálnych podmienkach je úplne iné, ako každodenný tréning, ktorí policajti špeciálnych útvarov absolvujú. Všetci aktéri sa stretli so situáciami, na ktoré neboli dopredu pripravení a to bolo zámerom inštruktorov a všetkých, ktorí sa na príprave tohto unikátneho projektu zúčastnili,“ uviedli ďalej policajti.

„Cvičenie ukázalo, že polícia je na takéto situácie pripravená, výcvik policajtov neustále napreduje a reaguje na vývoj situácie v spoločnosti. Ďakujeme vedeniu školy za poskytnutie priestorov, rovnako záchranným zložkám za potrebnú súčinnosť a veríme, že tento deň bol aj pre žiakov školy nezabudnuteľným zážitkom,“ dodali muži zákona.

Zábery z cvičenia si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Aktuality z Banskej Bystrice

V OBRAZOCH: V bystrickej škole prebiehalo cvičenie - rukojemnícka dráma
31
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM