Aktualizované Jakub Forgács Správy

V Bystrici nakoniec protest Za spravodlivé Slovensko nebude. Organizátori ho zrušili

Námestia slovenských miest sa opäť zaplnia protestujúcimi ľuďmi. V Bystrici sa však zhromaždenie konať nebude. Toto je dôvod...

Ilustračný obrázok k článku V Bystrici nakoniec protest Za spravodlivé Slovensko nebude. Organizátori ho zrušili
28
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Iniciatíva Za slušné Slovensko zvolala na piatok ďalšie zhromaždenia vo viacerých slovenských mestách. Tento raz nesú názov Za spravodlivé Slovensko.

Okrem Bratislavy, kde prebehne pochod, sa zhromaždenia chystajú napríklad aj v Brezne, Lučenci, Bardejove, Košiciach, Prievidzi či Trnave. Konať sa však budú aj v Londýne, Bostone, Melbourne a Nairobi. V Banskej Bystrici sa však nakoniec nedočkáme.

„Zhromaždenie Za spravodlivé Slovensko v Banskej Bystrici sme zrušili z organizačných a bezpečnostných dôvodov,“ uviedli organizátori pre spravodajský portál Bystrca 24 a zároveň vyzvali na účasť na Breznianskom proteste o 17:00.

Ako píšu organizátori z iniciatívy Za slušné Slovensko, „vražda Jána a Martiny bola dôsledkom obrovského, prehnitého systému mafiánskeho štátu.“

„Po 14 rokoch sa dostala na verejnosť nahrávka Gorily, kauzy, pri ktorej sme už ani nedúfali, že sa raz prešetrí. Aj keď sme pravdepodobný obsah nahrávky poznali už roky, až teraz, pri jej počúvaní sa nám potvrdzujú snahy o absolútny rozpad štátu. Naše požiadavky na dôsledné vyšetrenie káuz a dôveryhodnú vládu stále trvajú. Dnešnými zisteniami sa rozširujú na ďalších ľudí,“ uvádzajú v svojom stanovisku na sociálnej sieti.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť, ako to vyzeralo na poslednom bystrickom zhromaždení Za slušné Slovensko!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Za slušné Slovensko opäť vyšli ľudia na bystrické námestie
28
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM