Jakub Forgács Správy

V Bystrici rapídne pribudlo zapísaných detí: Koľko drobcov sa hlási do mestských škôl a škôlok?

Tak tieto čísla veru potešia! Do banskobystrických základných a materských škôl tento rok rodičia zapísali stovky detí. Prváčikov sa hlási takmer o 170 viac ako pred rokom, pribudlo však aj malých škôlkarov.

Ilustračný obrázok k článku V Bystrici rapídne pribudlo zapísaných detí: Koľko drobcov sa hlási do mestských škôl a škôlok?
Zdroj: TASR

Na rodičov čakali v posledných týždňoch milé povinnosti. Ešte v polovici januára zapisovali svoje deti do 1. ročníka základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Banská Bystrica. Začiatkom marca sa zápisov dočkali aj malí škôlkári. Do banskobystrických mestských základných a materských škôl nakoniec zapísali rodičia stovky detí.

Zapísaných budúcich školákov oproti minulému roku poriadne pribudlo. „Do mestských základných škôl, ktorých je v Banskej Bystrici 11, prihlásili rodičia 760 detí. Rok predtým ich bolo zapísaných iba 593,“ informoval vedúci oddelenia školstva a mládeže Školského úradu v Banskej Bystrici Tibor Maťaš.

Ako spomenul, do 27 materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Banská Bystrica tento rok rodičia zapísali 793 budúcich škôlkarov, čo je o desať viac ako pred rokom. „V roku 2014 sa do mestských materských škôl hlásio 783 detí,“ poznamenal so slovami, že sa ešte nedá presne povedať, koľko škôlkarov, žiakov či otvorených tried bude v jednotlivých základných a materských školách.

„Konkrétne počty v jednotlivých školách budú známe až po vydaní rozhodnutí o prijatí, teda do 30. mája. Počty prijatých sa môžu meniť neustále – zákonný zástupca má možnosť zmeny školy počas celého roka,“ doplnil Maťaš.

Čítajte tiež:

Škôlkarsky stres

Keď sa blíži škola

Čo potrebuje prváčik

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM