Jakub Forgács Správy

V Bystrici pribudnú polopodzemné kontajnery: V ktorých LOKALITÁCH sa dočkáme?

Pôjde o 171 kusov kontajnerov, ktoré budú umiestnené na 23 stojiskách. Po ich osadení by sa mal zlepšiť aktuálny stav aj estetický vzhľad.

Ilustračný obrázok k článku V Bystrici pribudnú polopodzemné kontajnery: V ktorých LOKALITÁCH sa dočkáme?
Zdroj: Mesto Banská Bystrica

Mesto pod Urpínom prichádza s pilotným projektom polopodzemných kontajnerov v niektorých mestských častiach. Prvé z nich by mala osadiť zmluvná spoločnosť v lokalite Radvaň, Kráľová a Pršianska Terasa na prelome leta a jesene tohto roka. TASR o tom informovala hovorkyňa banskobystrického primátora Dominika Adamovičová.

Vyše 170 kontajnerov

„Pôjde o 171 kusov kontajnerov, ktoré budú umiestnené na 23 stojiskách. Po ich osadení by sa mal zlepšiť aktuálny stav aj estetický vzhľad. Zároveň očakávame zmiernenie problémov s hlodavcami, zápachom i neporiadkom. Náklady súvisiace so zavedením nového systému zberu odpadu sú zahrnuté v cene za jeho vývoz,“ uviedla hovorkyňa.

Podľa nej výber lokalít pre prvé polopodzemné kontajnery ovplyvnili i limitujúce podmienky existujúcej infraštruktúry. „Konečne sa naše dlhodobé plány stávajú realitou. Zvýši sa efektivita zberu odpadu, pretože nádoby disponujú väčšou kapacitou a sú vybavené senzormi naplnenia,“ reagoval primátor Ján Nosko.

O tom, ako je zabezpečovaný zber odpadu z kontajnerov sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM