Michal Majer Rôzne

V Bystrici pribudli dve moderné detské ihriská

Len pred pár dňami sa na uliciach Beskydská a Severná začalo s odstraňovaním nevyhovujúcich herných prvkov, ktoré boli súčasťou zastaraných detských ihrísk. Na ich mieste sa objavili nové, ktoré by mali oficiálne slúžiť svojmu účelu už začiatkom sept

Do verejného obstarávania na výber dodávateľa pre výstavbu detských ihrísk v spomínaných lokalitách sa zapojili tri spoločnosti. Spomedzi nich predložila najlepšiu cenovú ponuku spoločnosť T – Parky. „Za odstránenie starých herných prvkov, osadenie nových herných prvkov a mobiliáru, vybudovanie dopadových plôch a opravu obvodového múrika na Beskydskej ulici stanovili celkovú cenu 82 420 eur,“ vysvetľuje hovorkyňa mesta Banská Bystrica Monika Pastuchová. S realizáciou výstavby detských ihrísk sa začalo 23. augusta, kedy sa odstránili staré nevyhovujúcich herné prvky a na ich miesto prišli nové. „Lokality mestských detských ihrísk sme vybrali na základe požiadaviek obyvateľov, demografických údajov a výšky schválených finančných prostriedkov v rozpočte mesta na daný rok,“ vysvetľuje Pastuchová, prečo sa nových ihrísk dočkali práve obyvatelia Beskydskej a Severnej ulice.

Ihriská majú rozlohu približne 1000 metrov štvorcových a sú postavené podľa určitej tematiky. Detský areál na Beskydskej tvorí tému Zbojnícky hrad a na Severnej ulici je to Vodný svet. Samotná výstavba sa dotkla opravy obvodného oplotenia ihriska, vybudovania dopadových plôch, lavičiek, informačnej tabule s prevádzkovými podmienkami, ako aj herných prvkov z agátového dreva. Na ihriskách nechýbajú závesné, pružinové a váhové hojdačky, kryté pieskovisko, kolotoč či šmýkačky. Zaujímavosťou sú lavičky s pedálmi pre seniorov, na ktorých si budú môcť zlepšovať svoju fyzickú kondíciu. „Vybudovanie centrálneho mestského detského ihriska na Beskydskej ulici zhltne 40 767 eur, to na Severnej 41 653 eur. Slávnostne ich plánujeme otvoriť v priebehu septembra,“ uzatvára Pastuchová.

moo

detskeihrisko
18
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM