Monika Obrtalová Rôzne

V Bystrici po prvýkát udelia ceny novinárom

Rada pre spoločenské komunikačné prostriedky Konferencie biskupov Slovenska po prvýkrát udelí počas Mediálnej púte 15. mája v Banskej Bystrici Cenu Andreja Radlinského novinárom a mediálnym pracovníkom.

„Zámerom udeľovania tohto ocenenia je vyjadriť vďaku Katolíckej cirkvi na Slovensku ľuďom, ktorí sa význačným spôsobom zaslúžili o rozvoj kresťanských masmédií alebo svojimi dielami či svojou činnosťou pravdivo a v duchu kresťanskej viery pôsobili v oblasti masmédií. Cieľom ocenenia je povzbudiť pracovníkov do ďalšej tvorivej mediálnej práce a prehĺbiť vzťahy medzi cirkvou a tvorivými pracovníkmi v oblasti masmédií,“ informovala Konferencia biskupov Slovenska v Bratislave.

Kandidátov na ocenenie navrhovala odborná i laická verejnosť. Návrh a výber laureátov posúdili predseda Rady pre spoločenské komunikačné prostriedky, rektor Katolíckej univerzity v Ružomberku a riaditeľ Spolku svätého Vojtecha.

Historicky prvé odovzdávanie Ceny Andreja Radlinského sa uskutoční v sobotu 15. mája o 17.00 hodine v Katedrále sv. Františka Xaverského v Banskej Bystrici. Krátko na to tu bude podpísaná aj dohoda o spolupráci katolíckych médií. Slávnostnú svätú omšu pre pútnikov v uvedenej katedrále bude o 18.00 hodine celebrovať banskobystrický diecézny biskup Rudolf Baláž, homíliu prednesie bratislavský arcibiskup Stanislav Zvolenský, ktorý je predsedom Rady KBS pre spoločenské komunikačné prostriedky.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM