Jakub Forgács Správy

V Bystrici hrozí prepúšťanie: Najväčší predajca BMW zatvára predajne a servisy!

Sieť autorizovaných predajní a servisov BMW na Slovensku, ktoré vlastní skupina Tempus, bude oddnes dočasne zatvorená. Zavretá je aj prevádzka v Banskej Bystrici a tak hrozí prepúšťanie zamestnancov.

Ilustračný obrázok k článku V Bystrici hrozí prepúšťanie: Najväčší predajca BMW zatvára predajne a servisy!
Zdroj: TASR

Spoločnosť sa pre tento krok rozhodla pre pretrvávajúce problémy. Tie má s rakúskym importérom BMW Vertriebs, čo je 100-percentná dcéra nemeckej prémiovej automobilky.

Dôvodov na zrušenie je viacero

Pre uzatvorenie štyroch prevádzok BMW Tempus AWT Bavaria a Tempus Bavaria v mestách Bratislava, Banská Bystrica, Poprad a Košice sa Tempus Group rozhodol z viacerých dôvodov. „Prvým je, že BMW Vertriebs, respektíve jeho slovenská organizačná zložka, nechce slovenskej skupine predĺžiť zmluvu o autorizovanom predaji automobilov,“ uviedol predseda predstavenstva Tempus Group Martin Sojka. Zmluva sa Tempusu AWT Bavaria a Tempusu Bavaria končí k dnešnému dňu.

Podľa Sojku ešte väčším problémom je to, že Rakúšania nechcú predĺžiť partnerstvo s Tempus AWT Bavaria a Tempus Bavaria ani pri autorizovanom servise. „Na to však podľa platnej európskej legislatívy nemajú nárok. Automobilka musí každému, kto spĺňa stanovené podmienky, servis odobriť,“ povedal Sojka s tým, že Tempus tieto podmienky spĺňa už 15 rokov. Ďalším dôvodom je, že automobilka už päť mesiacov nedokáže plniť dodávky náhradných dielov pre svoje autorizované servisy.

Predĺžia sa opravy a bude sa prepúšťať

„Pokiaľ nám nepredĺžia zmluvu na servis vozidiel, na Slovensku sa na niekoľko mesiacov výrazne predĺži doba opravy áut, keďže tu ostane už len šesť z pôvodných 11 servisov,“ komentoval situáciu Martin Sojka. Zároveň sa v mene spoločnosti ospravedlnil zákazníkom za problémy, ktoré im takto môžu vzniknúť. „Je nám to veľmi ľúto, no už nevidíme iný spôsob, ako obhajovať svoje práva,“ zdôraznil Sojka. Dodal, že v prípade nepredĺženia zmluvy, je ohrozených až 221 pracovných miest, 150 z nich priamo v spoločnostiach a ich showroomoch.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM