Aktualizované Správy

V BBSK sú bez prúdu tisíce ľudí: Stromy a konáre na viacerých miestach pretrhali vodiče

Stredoslovenská distribučná má v teréne desiatky elektrikárov, ktorí robia všetko pre to, aby dodávku energie obnovili čo najskôr.

Ilustračný obrázok k článku V BBSK sú bez prúdu tisíce ľudí: Stromy a konáre na viacerých miestach pretrhali vodiče
Zdroj: SSD

Spoločnosť Stredoslovenská distribučná (SSD) eviduje v súvislosti s nepriaznivým počasím v Banskobystrickom samosprávnom kraji rozsiahle výpadky elektrickej energie. Z dôvodu vetra a snehu popadali na vedenia stromy a konáre, ktoré na viacerých miestach pretrhali vodiče.

Ako uviedol hovorca SSD Miroslav Gejdoš v piatok popoludní, bez prúdu bolo viac ako 10 000 odberných miest. „Najviac zasiahnuté sú oblasti Banská Štiavnica, Kokava nad Rimavicou, Málinec, Utekáč, Ipeľský Potok, Tisovec, Ratkovské Bystré, Klenovec, Červená Skala, Dobroč, Lieskovec, Skalka, Tajov, Králiky a Kordíky,“ vymenoval.

Pracovníkom SSD sa v uplynulých hodinách podarilo v Banskobystrickom kraji odstrániť viacero porúch, ktoré spôsobili výpadky elektriny.

„Situácia sa zlepšila a momentálne máme bez elektriny 6000 odberných miest,“ informoval hovorca SSD Miroslav Gejdoš. Nové poruchy pribudli na Liptove, konkrétne vo Svätom Kríži, a v Demänovskej doline. Gejdoš dodal, že pracovníci spoločnosti sú stále v plnom nasadení, aby ešte za vidna opravili čo najviac porúch.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM