Jakub Forgács Správy

V Banskobystrickom kraji pribudlo pár nových prípadov: Všetky sú z jedného okresu

PCR testy zachytili vyše 50 nových pozitívnych ľudí na koronavírus. V Banskobystrickom kraji ide iba o dva prípady.

Ilustračný obrázok k článku V Banskobystrickom kraji pribudlo pár nových prípadov: Všetky sú z jedného okresu
Zdroj: www.pixabay.com

Na Slovensku za pondelok pribudlo 51 pozitívne testovaných ľudí formou RT-PCR testov a 10 pozitívne testovaní antigénnymi testami. Včera bolo ukončených 8 694 RT-PCR vyšetrení a 6 821 antigénnych testov. Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR o tom v utorok informovalo na svojej webovej stránke.

„Celkový počet zaočkovaných osôb prvou dávkou vakcíny je 2 240 639 za predchádzajúci deň pribudlo 3 160 zaočkovaných. Druhú dávku vakcíny už dostalo 1 932 851 ľudí, uplynulý deň sa zaočkovalo 4 979 ľudí,“ upresnil rezort.

Iba 2 v kraji

Z celkového počtu 4 948 sekvenovaných vzoriek je podľa MZ SR počet pozitívne testovaných na delta variant 107, čo predstavuje 2,2-percentné zastúpenie.

„Najviac pozitívne testovaných RT-PCR testami bolo v Bratislavskom kraji (17), nasledujú Prešovský (12), Nitriansky (7), Trenčiansky (7), Košický (3), Banskobystrický (2), Trnavský (2) a Žilinský (1),“ uviedol rezort s tým, že je medzi nimi 26 mužov a 25 žien.

Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) konkretizovali, že oba nové prípady v kraji pribudli v okrese Banská Bystrica.

Ďalšie aktuálne správy

Hospitalizovaných pribudlo

V nemocniciach je podľa MZ SR hospitalizovaných 83 pacientov, z nich potvrdené ochorenie má 44 ľudí. „Na JIS sú štyria pacienti a podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebujú tri osoby,“ upresnil rezort.

Ako dodáva rezort, počet potvrdených obetí na pľúcnu formu COVID-19 je 12 534 a celkový počet úmrtí „s Covidom“ je 2 457.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality z Banskobystrického kraja

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM