Marcel Páleš Správy

V Banskej Bystrici sa na školách tancovalo proti drogám: Boli úsmevy aj slzy

V utorok 30. apríla sa ukončil projekt Tancom proti drogám. Iniciovali ho Súkromné centrum voľného času , Tanečná škola K-Dance a Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Banskej Bystrici. Ako dopadol?

Ilustračný obrázok k článku V Banskej Bystrici sa na školách tancovalo proti drogám: Boli úsmevy aj slzy
Zdroj: Dnes24.sk

V projekte, ktorý sme vám avizovali už vopred, vypomáhala aj Pedagogická fakulta UMB a prebiehal v priestoroch škôl počas 2 týždňov.

Tanečne a šokovo-emotívne

Tanečnou a šokovo-emotívnou formou sa žiakom na dvanástich ZŠ dostali životné príbehy z nášho okolia pod kožu. Tieto príbehy sa priamo dotýkali udalostí odohraných v našej blízkosti a boli poprepletané tancom a hudbou, ktorá celkový efekt ešte vygradovala. Projekt bol plný úsmevov, pospevujúcich žiakov ako aj sĺz.

„Veríme, že informácie sprostredkované cez záujmovú činnosť, tanec, padnú na úrodnú pôdu a prispejú k formovaniu životných postojov a názorov žiakov, ktorí sa nachádzajú práve vo veku, kedy môžu po prvý krát prísť do kontaktu so spomínanými návykovými látkami,“ uviedla Jana Vrbická z Krajského úradu PZ v Banskej Bystrici.

Hranica je tenká

"Každý z nás bol mladý, chcel sa zapáčiť, zapadnúť, no hranica je tenká. A šťastie nemusí pri nás stáť vždy a stále! A preto si užívajme tak, aby sme svoj život v budúcnosti neľutovali, alebo o to horšie, nestratili vlastnou nedbanlivosťou niekoho, na kom nám záleží. Vždy existuje i iná cesta, pretože každý z nás je strojcom svojho vlastného šťastia! " reagovala pre Bystricu 24 Lucia Piliarová choreografka a režisérka projektu.

Podľa skutočného príbehu

V projekte boli odprezentované 4 príbehy, ktoré sa bohužial neskončili šťastne. Celý projekt bol venovaný jednému z nich. Pribehu, ktorý sa uskutočnil priamo v Banskej Bystrici, kedy na nedbalosť a silu alkoholu u mladíka doplatil úplne nevinný chlapec. Venovali ho Peťovi, ktorý už, bohužial, nie je medzi nami.

Na projekt sa môžete tešiť opäť o rok, kedy táto zostava znova vyrazí do priestorov banskobystrických základných škôl a 8-ročných gymnázií.

Tanec proti drogám škola telocvičňa
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM