Marcel Páleš Samospráva

V Banskej Bystrici je opäť o čosi zelenšie: V Podlaviciach vysadili nové stromy

V meste pribudla nová zeleň! Správca mestskej zelene, Záhradnícke a rekreačné služby mesta Banská Bystrica (ZAaRES), koordinoval v piatok výsadbu nových stromov na Povstaleckej ulici v mestskej časti Podlavice.

Ilustračný obrázok k článku V Banskej Bystrici je opäť o čosi zelenšie: V Podlaviciach vysadili nové stromy
Zdroj: TASR

Na ulici V Podlaviciach pribudlo desať nových stromov, z toho sedem Jedlí srienistých (Abies concolor) a tri Platany javorolisté (Platanus acerifolia). Ako povedala hovorkyňa mesta Martina Kanisová, ZAaRES mesta Banská Bystrica v spolupráci s oddelením životného prostredia Mesta Banská Bystrica zabezpečili potrebný technický materiál a vytypovali lokalitu, kde sa výsadba uskutočnila.

Stromy venovala mestu spoločnosť Bayer, ktorá tento rok oslavuje 150. výročie založenia. Pri tejto príležitosti sa vedenie spoločnosti rozhodlo vysadiť na Slovensku 150 stromov, pričom nezabudli ani na Banskú Bystricu.

“Oslavovať vznik spoločnosti zasadením stromov je skutočne výnimočný a originálny nápad. Som veľmi rád, že aj vďaka takýmto aktivitám pribúda mestská zeleň a životné prostredie pre našich občanov sa zlepšuje,“ povedal primátor mesta Banská Bystrica Peter Gogola.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM