Marcel Páleš Samospráva

Zliezol sneh, odkryla sa špina: Bystrica chystá veľké upratovanie!

Odpadky pôjdu konečne preč! Mesto Banská Bystrica už tradične aj v tomto roku organizuje akciu Za krajšie mesto. Chystá sa vyčistenie verejných priestranstiev od rôznych komunálnych odpadkov.

Ilustračný obrázok k článku Zliezol sneh, odkryla sa špina: Bystrica chystá veľké upratovanie!
Zdroj: TASR

Záujem o upratovanie je vysoký

V tomto roku sa záťah na odpadky uskutoční od 5. do 28. apríla. „Iná nebude ani tohtoročná jar, keďže akcia je vítaná medzi mnohými obyvateľmi, o čom hovorí rastúci záujem o pristavovanie kontajnerov, poskytovanie náradia a ostatnú výpomoc zo strany pracovníkov mestského úradu (MsÚ), ale hlavne naše viditeľne vyčistené mesto po jej ukončení,“ uvádza samospráva.

Akciu organizačne zabezpečuje oddelenie odpadového hospodárstva a údržby verejných priestranstiev MsÚ. Pri realizácii akcie mesto Banská Bystrica počíta s aktívnym zapojením obyvateľov, škôl základného a stredného stupňa, mimovládnych neziskových organizácií a občianskych iniciatív. K čisteniu verejných priestranstiev ako mestský park, Jelšový hájik, park pod Pamätníkom SNP budú prizvané tiež environmentálne zamerané miestne dobrovoľné organizácie a ich dočistenie zabezpečí správca verejnej zelene ZAaRES Banská Bystrica a pracovníci prijatí na aktivačné práce.

4 etapy čistenia

Akcia Za krajšie mesto bude rozdelená na štyri etapy. Vyčistené počas nich budú centrum, Uhlisko, Majer, Graniar, Radvaň, Iliaš, Šalková, Senica, Kremnička, Rakytovce, Fončorda, Podlavice, Skubín, Sásová, Rudlová, Jakub aj Uľanka. Mesto zabezpečí do jednotlivých lokalít mesta pristavenie veľkoobjemových kontajnerov a odbornú pomoc správcu zelene. O konkrétnom mieste pristavenia veľkoobjemových kontajnerov budú obyvatelia a ostatní účastníci akcie informovaní prostredníctvom letákov.

„Žiadame obyvateľov mesta, aby počas akcie nevykonávali rezy a výruby kríkov a stromov a zamerali sa len na vyhrabávanie trávnikov od lístia, suchej trávy a komunálneho odpadu, čistenie chodníkov,“ upozorňuje samospráva.

Kde sa ozvať?

V prípade potreby vývozu, premiestnenia veľkoobjemových kontajnerov či poskytnutia vriec na odpad počas akcie kontaktujte oddelenie odpadového hospodárstva a údržby verejných priestranstiev na telefónnom čísle 0905 940 847. V prípade záujmu o zapožičanie pracovného náradia môžu obyvatelia kontaktovať strediská ZAaRES príslušné pre jednotlivé etapy akcie.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM