Monika Obrtalová Futbal

V 7. kole hostí Bystrica Žilinu

Cez víkend uvidia slovenskí futbaloví priaznivci zápasy 7. kola Corgoň ligy 2011/2012, kde bude pútať pozornosť najmä výlet Žilinčanov do Banskej Bystrice, zaujímavý bude aj duel na Žitnom ostrove, v ktorom sa posledná Dunajská Streda pokúsi na siedm

Duel v Banskej Bystrici bude špecifickým pre Viktora Pečovského, ktorý len pred sezónou opustil stredoslovenský klub v prospech Žiliny. „Obe mužstvá sa poznajú veľmi dobre, takže si myslím, že sa nedá hovoriť o nejakých výhodách. Spoluhráčom môžem poradiť, ale dôležité bude, čo dokážeme na ihrisku. Dúfam, že sa nikto nenahnevá, ale spokojný budem len s výhrou Žiliny,“ konštatoval pre klubový web. DAC by mohol konečne zabodovať s Košicami, ktoré sa tiež trápia a budú chcieť dať zabudnúť na minulotýždňový neúspech v domácom prostredí proti FC Nitra. Nováčik z Trenčína nabudený triumfom nad DAC-om bude pred televíznymi kamerami hosťom Spartaka Trnava, ktorá sa po vypadnutí z EL môže plne sústrediť na domácu súťaž. Zlaté Moravce prekvapivo v minulom kole uchmatli bod i Slovanu na jeho trávniku si teraz zmerajú sily so Senicou a aj podľa tabuľkového postavenia by s vicemajstrom nemali byť bez šance.

Slovan ako líder tabuľky pri krajne napätom itinerári, ale s pocitom senzačného postupu cez taliansky AS Rím v Európskej lige pocestuje do Ružomberka. Proti mužstvu, ktoré stále vyhralo len raz sa od neho očakáva výhra. Prekvapivo v úvode sezóny bodovo potentná Nitra, ktorá je priebežne druhá v tabuľke, privíta Prešov a východniari sa nechystajú byť favoritovi len sparingpartnerom. „V prvom rade nechcem dostať gól, nejaký dať a odviesť si z Nitry tri body, ktoré potrebujeme. Chceme bodovať naplno. Myslím, že naša hra sa zlepšuje, začíname plniť to, čo po nás tréner chce. Dúfam, že to potvrdíme aj v Nitre a nevrátime sa o krok dozadu, naopak budeme napredovať v dobrých výkonoch a snáď sa nám podarí odviesť z Nitry body,“ predstavil trojbodové ambície pre oficiálnu stránku Prešovčanov obranca Marián Farbák.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM