Jakub Forgács Kultúra

Užite si voľné dni v Bystrici naplno: Nechajte sa inšpirovať našim výberom víkendových akcií

Ani sme sa nenazdali a ďalší víkend už klope na dvere. Čo budete robiť počas blížiacich sa voľných dní? V Banskej Bystrici môžete zažiť aj takéto lákadlá...

Ilustračný obrázok k článku Užite si voľné dni v Bystrici naplno: Nechajte sa inšpirovať našim výberom víkendových akcií
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

KATARÍNA TEKEĽOVÁ BLAŽOVÁ ŽENA V LÁSKE. MATKA. MYSTIČKA.

15. – 17. apríla 2016 od 10:00 do 17:00, Stredoslovenská galéria

Repríza výstavy košickej umelkyne, ktorá prezentuje výber z malieb, tapisérií, návrhov a kresieb od konca 60. rokov 20. storočia po súčasnosť, predstavuje málo známe práce a ponúka nové pohľady na dielo autorky, ktoré bolo v úzadí.

IMT SMILE

15. apríla 2016 o 18:45, Divadlo u Greškov

Fanúšikovia slovenskej hudby, teraz zbystrite pozornosť. V piatok môžete zažiť jediný – exkluzívny koncert IMT SMILE v Banskej Bystrici v roku 2016.

LITERÁRNY KLUB S LACOM KERATOM

15. apríla 2016 o 19:00, Klub HaD

Ďalšie stretnutie s Literárnym klubom. Tentokrát do neho zavíta spisovateľ Ladislav Kerata (1961), ktorý je absolventom divadelnej réžie na VŠMU, kde získal aj doktorát z dramaturgie. Pracuje ako režisér v Slovenskom rozhlase, stále aktívne hrá a píše, žije v Bratislave.

GET FUN

15. apríla 2016, Ministry of Fun Banská Bystrica

Piatkový večer budete môcť odpáliť na tanečnej párty Get Fun s DJom Milanom Lieskovský. Okrem neho sa o zábavaju postarajú aj DJ Dave a DJ eMTy.

CIGÁNSKY BARÓN

16. apríla 2016 o 18:30, Štátna opera

Milovníci divadelného umenia si na svoje prídu už v sobotu. V Štátnej opere odohrajú operu Cigánsky barón. Spoluúčinkuje v nej orchester, zbor a balet Štátnej opery a koncertným majstrom je Oldřich Husák.

HC '05 – HK NITRA

16. apríla 2016 o 19:30, Zimný štadión

Fanúšikovia banskobystrického hokeja sa majú na čo tešiť. V nasledujúcom týždni sa dočkajú hneď dvoch zápasov finále play off, v ktorých nastúpia ich obľúbenci proti Nitranom. Prvý (tretí zápas série) odohrajú na domácom zimáku už v sobotu.

VIDEO OLDIES RUDA TUČEKA

16. apríla 2016, Ministry of Fun Banská Bystrica

Nestarnúce hity sa postarajú o zábavu v banskobystrickom klube Ministry of Fun. V sobotu ich návštevníkom budú púšťať Rudo Tuček a jeho hosť.

NEDEĽNÉ TVORIVÉ DIELNE PRE DETI

17. apríla 2016, Thurzov dom a Tihányiovský kaštieľ

V Thurzovom dome budete môcť so svojmi ratolesťami zažiť cestu do praveku, pri tvorbe šperkov s Jarkou. V Tihýnyiovskom kaštieli sa zase môžete tešiť na tvorivú dielňu s Dankou na tému Voda je život.

KOCÚR V ČIŽMÁCH

17. apríla 2016 o 16:00, BDNR

Klasická rozprávka v tradično-netradičnom spracovaní známej režisérky Bely Schenkovej. Nedeľné popoludnie môžete stráviť na predstavení Kocúr v čižmách pre deti od 3 rokov.

HC '05 – HK NITRA

17. apríla 2016 o 19:30, Zimný štadión

V nedeľu na banskobystrickom zimáku skrížia hráči Banskej Bystrice a Nitry hokejky v štvrtom vzájomnom stretnutí finále play off. Každý fanúšik baranov si želá, aby to bol zápas, v ktorom barani súperovi nedovolia uspieť.

Čítajte tiež:

Zažite apríl v Bystrici naozaj zaujímavo: TOP 10 akcií, na ktorých by ste rozhodne nemali chýbať

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM