Monika Obrtalová Rôzne

Už aj Bystrica má rozsvietený vianočný stromček!

Vianočný stromček na Námestí SNP v Banskej Bystrici už tradične rozsvietil Mikuláš, ktorý prišiel na koči v sprievode anjelov a škriatkov v pondelok podvečer. Sviatočnú atmosféru navodili na hlavnom námestí ešte pred jeho príchodom vianočné koledy a

„Tohtoročným vianočným stromom na Námestí SNP je smrek, vysoký 18 metrov, čo je o meter viac ako ten z minulého roka. Vyrástol na Starohorskej ulici na sídlisku Sásová. Rovnako ako ostatné vianočné stromy, ktoré mesto osadilo v jednotlivých mestských častiach, nemohol už ďalej rásť na svojom pôvodnom mieste, pretože vzhľadom na svoj vzrast stál príliš blízko k bytovému domu,“ povedala hovorkyňa mesta Monika Pastuchová. Magistrát dal celkovo na tohtoročnú vianočnú výzdobu viac ako 13 tisíc eur.

Na Námestí SNP a susednom Námestí Štefana Moysesa už od piatka ponúkajú punč a ďalšie tradičné vianočné pochutiny predajcovia vo vyše 20 stánkoch. Od 13. do 22. decembra k nim má pribudnúť zhruba 45 stánkov s ľudovoremeselnými výrobkami. Návštevníci tradičného vianočného trhu budú mať možnosť kúpiť si ručne robené výrobky z dreva, keramiky, kože, betlehemy zo šúpolia, vianočné ozdoby zo skla i zo slamy, ručne tkané koberce, batikované textílie, strieborné šperky, bižutériu a mnoho ďalších vianočných drobností. Stánky s punčom a iným občerstvením zostanú v centre mesta až do 2. januára.

Zdroj: Mesto Banská Bystrica

stromcek v BB
12
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM