Jakub Forgács Hokej

Útočník Bubela zažije olympijskú premiéru. Najväčší stres mal pri balení batožiny

Bystrický hokejista Miloš Bubela si oblečie reprezentačný dres na svojej prvej olympiáde. ZOH si chce užiť aj mimo ľadu.

Ilustračný obrázok k článku Útočník Bubela zažije olympijskú premiéru. Najväčší stres mal pri balení batožiny
4
Galéria
Zdroj: TASR

Slovenský hokejista a útočník bystrických baranov Miloš Bubela zažije pod olympijskými kruhmi premiéru. Možno aj preto mu balenie batožiny spôsobilo pred odletom do Pjongčangu najväčší stres, no zároveň ho teší fakt, že bude Slovensko reprezentovať na najvýznamnejšom podujatí.

Bubela mal rovnako ako ďalší hráči deň pred reprezentačným zrazom klubové povinnosti. Až po zápase s Detvou sa naplno venoval príprave na ZOH. „Posledné hodiny pred príchodom na zraz som trávil balením, snažil som sa nič nezabudnúť. Mal som menší stres, ale prevládalo vo mne potešenie, že idem reprezentovať Slovensko na olympiádu,“ povedal Bubela. Banská Bystrica však zápas s nováčikom nezvládla, keď prehrala 5:6. „Chalani mi pred odchodom blahoželali, to bolo všetko. Posledný zápas sme prehrali, takže na vtipkovanie nebol priestor.“

Dvadsaťpäťročný krídelník si pobalil všetko potrebné, ale aj veci na voľný čas. „Mám slúchadlá a knihu, do lietadla si beriem laptop a nejaké maličkosti,“ prezradil Bubela, ktorému pri predstave dejiska ZOH napadlo jediné: „Že to je veľmi ďaleko.“ Premiéru pod olympijskými kruhmi si však mieni užiť nielen na ľade. „Teším sa na všetko. Budú tam výborné zápasy proti výborným tímom, ale aj iné veci, ktoré uvidí človek raz za život. Napríklad ceremoniál,“ uviedol Bubela.

Slovenskí hokejisti začnú svoje účinkovanie na ZOH duelom proti Rusom v stredu 14. februára. Dovtedy budú mať čas na aklimatizáciu a môžu si pozrieť aj ostatné súťaže. „Ešte som nerozmýšľal nad tým, kam pôjdem. Ale máme v tíme chalanov, ktorí vedia, kam bude najlepšie sa ísť pozrieť. Nechám si poradiť, uvidíme až na mieste,“ poznamenal Bubela a dodal: „Skoky na lyžiach som v živote nevidel, ale počul som, že to je zaujímavé. Chcel by som ešte vidieť lyžovanie a ísť povzbudiť ostatných slovenských športovcov.“

Miloš Bubela
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM