Michal Majer Rôzne

Úspešné turné v Japonsku

V nedeľu 29. januára sa na Slovensko vrátili sólisti Štátnej opery z ďalšieho, v poradí už 22. koncertného turné v Japonsku. Pod záštitou veľvyslanca Slovenskej republiky v Japonsku Drahomíra Štosa a ministra kultúry Daniela Krajcera sa v Jokohame zú

V podaní operných spevákov Alžbety Trgovej, Kataríny Perencseiovej, Martiny Múdrej, Šimona Svitka, Dušana Šima, Michala Hýrošša a za klavírneho sprievodu Martiny Svitkovej si japonskí diváci vypočuli árie a duetá z vybraných diel W. A. Mozarta a G. Verdiho. V druhej časti koncertov ponúkli banskobystrickí umelci kostýmované a poloscénické predvedenie operety J. Straussa Netopier.

O koncerty bol veľký záujem a počas piatich predstavení ich videlo okolo 2500 divákov. Našich sólistov si prišiel vypočuť aj prezident Nového národného divadla v Tokiu pán Fukuchi. S riaditeľom Štátnej opery PhDr. Rudolfom Hromadom a umeleckým šéfom Mgr. art. Šimonom Svitkom neskôr rokovali o eventuálnej spolupráci a predložili svoje návrhy. Operné turné banskobystrických sólistov v Japonsku malo mimoriadne priaznivý ohlas, o čom svedčí pozvanie na ďalšie účinkovanie aj v júli tohto roku.

Zdroj: Štátna opera

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM