Jakub Forgács Šport

ÚSPECH kickboxerov z bystrického Erawan Gymu: Vybojovali hneď 3 cenné kovy, FOTO

Jeguš Slašťan a Sebastián Petrík predviedli skvelé výkony. Na súťaži v Bardejove sa v silnej konkurencii vôbec nestratili. Obaja sa dostali až na stupienky víťazov.

Ilustračný obrázok k článku ÚSPECH kickboxerov z bystrického Erawan Gymu: Vybojovali hneď 3 cenné kovy, FOTO
9
Galéria
Zdroj: Erawan Gym

V 4.kole Open ligy Slovenského zväzu kickboxu v Bardejove sa mohli diváci sledovať 424 štartov súťažiacich z 32 klubov a štyroch krajín. Medzi nimi sa nestratila ani dvojica bojovníkov z bystrického Erawan Gymu, ktorí získali hneď niekoľko cenných kovov.

Tri cenné kovy

Jerguš Slašťan (18) dominoval v lowkicku seniorov do 71 kg aj v K1 juniorov do 71 kg a odniesol si tak dva zlaté kovy. Iba 13-ročný Sebastián Petrík zase v disciplíne lightcontact do 63 kg vybojoval striebro.

„V prvom rade by som chcel oboch pochváliť za prístup k príprave a za vzornú reprezentáciu klubu,“ povedal pre spravodajský portál Dnes24.sk tréner mladých bojovníkov, Róbert Výbošťek. „S výsledkom som ako tréner spokojný. Samozrejme tam sú veci, na ktorých musíme popracovať a zlepšiť. Teším sa na ďalšiu súťaž a verím že chlapci podajú ešte lepší výkon ako teraz,“ doplnil.

Rýchle triumfy

Radosť z úspechu po troch zápasoch a troch rýchlych výhrach netajil ani Jerguš. Ako však poznamenal, je stále veľa vecí, ktoré chce zlepšiť, a ktoré mu tréner prízvukuje. „Prvý zápas bol trocha viac divoký, nedržal som sa taktiky, ale podarilo sa mi zvíťaziť. V ďalšom som sa už viac koncentroval a sústredil sa na trénerove rady, čo mi prinieslo rýchle víťazstvo v mojej kategórií,“ spomenul mladý bojovník..

Za podobný úspech považuje aj druhé miesto na MSR, kde prehral vo finále s oveľa skúsenejším súperom Štefanom Meszárošom na body. „Súper už má za sebou väčšie úspechy a kariéru. Z tohto zápasu som si ale odniesol cenné skúsenosti,“ dodal Jerguš, ktorý nezabudol ani poďakovať svojmu trénerovi Robovi a trénerke Tereze Rumanovskej z Erawan Gymu. „Všetko ma naučili a starajú sa o mňa,“ dodal.

Jediný cieľ

Sebastián začal s boxom už ako 7-ročný a priviedol ho k nemu otec. „Vystriedal som niekoľko klubov až som zakotvil v Erawane, kde sa mi páči najviac,“ prezradil druhý z dvojice bojovníkov, ktorému tréner ešte na jar navrhol, že by mohol vyskúšať zápas v lige.

„Odvtedy som mal jediný cieľ, a to zvíťaziť a podľa toho som aj pristupoval k príprave, ktorá je u nás v klube vždy fyzicky náročná, ale zúročí sa to vždy v zápase,“ dodal Sebastián, ktorý si to podľa vlastných slov celé užil a určite sa chystá aj na ďalšie kolo ligy.

Zábery zo súťaže si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Bojovníci z bystrického Erawan Gymu zabodovali na súťaži
9
Galéria
Zdroj: Erawan Gym
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM