Jakub Forgács Šport

Úspech Danky Velďákovej na Diamantovej lige v USA: Vyskákala si krásne štvrté miesto

Cesta za oceán priniesla Danke Velďákovej kvalitný výkon i B-limit na svetový šampionát v Moskve. Slovenská atlétka sa medzi špičkovými trojskokankami na Diamantovej lige v oregonskom Eugene nestratila, vybojovala si perfektné štvrté miesto.

Ilustračný obrázok k článku Úspech Danky Velďákovej na Diamantovej lige v USA: Vyskákala si krásne štvrté miesto
Zdroj: Dnes24.sk

Presun do USA vôbec nebol jednoduchý. „Vyrážala som v piatok o jednej v noci z Košíc do Budapešti. Tam som letela postupne od šiestej rána cez Frankfurt, San Francisco až do Eugene. Cesta bola ako tak dobrá, najhorší bol let do San Francisca. Trval približne 11 a pol hodiny, z toho som spala asi hodinu a pol. Lietadlo bolo plné, tlačili sme sa ako sardinky, no jednoducho hrôza! Ale cestu som zvládla,“ povedala Danka

Po príchode na hotel, približne o 17:00 (u nás boli dve ráno) išla na večeru, urobila strečing a šla spať. „Vstala som ráno približne o štvrtej a následne som zaspala. Vstala som o siedmej a o ôsmej som absolvovala raňajky. Potom to už išlo rýchlo, o desiatej ma čakala cesta na štadión a trojskok. Počasie bolo vynikajúce, slnečno a 24 stupňov,“ popisovala ďalej Danka.

Všetko vyšlo fantasticky

Trojskokanka sa už pri rozskakovaní cítila dobre a od začiatku si hovorila, že chce byť v šesťčlennom finále a skočiť limit. „Podarilo sa. Tretí skok 14,31 m bol vydarený, ale cítila som ešte rezervy. Hlavne som sa obávala, aby opäť “neprifúklo” a neobralo ma to o dobrý výkon. Nakoniec vyšlo všetko fantasticky. Aj posledné tri prešľapové pokusy boli na hranici 14,30 m. Preto ma to potešilo. Tréner Dubovský mi dal jednu radu v technike a som rada, že sme trafili klinec po hlavičke. Snáď sa to zopakuje aj na ďalších pretekoch,“ zapriala si Danka.

Naša trojskokanka prekonala B-limit na augustové MS v Moskve. Ten má hodnotu 14,20 m. A-limit je 14,40 m, ale keďže Danka v trojskoku nemá na Slovensku konkurenciu, účasť na svetovom šampionáte má istú.

DL v Eugene trojskok

1. Caterine Ibargüen (Kol.) 14,93 m, 2. Olha Saladuha (Ukr.) 14,85, 3. Kimberly Williams (Jam.) 14,78, 4. Dana Velďáková (SR) 14,31, 5. Keila Costa (Braz.) 14,23

Text a foto: veldakova.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM