Tlačové správy

Určite máte všetko? 3 veci, bez ktorých môže byť dovolenka katastrofou

Aj drobnosť môže zachrániť dovolenku. Či už vyrážate k obľúbenému ,,slovenskému moru,“ alebo inam, skontrolujte si, či máte toto všetko v kufri...

Ilustračný obrázok k článku Určite máte všetko? 3 veci, bez ktorých môže byť dovolenka katastrofou
Zdroj: pixabay.com

Doklady máme? Otázka, ktorá zaznie azda v každom aute po tom, ako doň slovenská rodinka naloží batožinu a vyráža k moru. Jasné, doklady sú to najdôležitejšie. Nie je ale na škodu skontrolovať aj zopár iných vecí, bez ktorých by ste si pobyt na chorvátskych plážach mohli znepríjemniť.

Niečo pod zub

Aj ak vyrážate na all inclusive dovolenku, na ktorej ochutnáte všemožné dobroty, naprázdno nechoďte. Či už, ako sa na slovenských dovolenkárov patrí, vypražíte rezne, alebo len pribalíte bagetu. Cesta môže byť pre kolóny dlhšia než ste čakali, a hlad si vás nájde.

Iná vec je, ak sa pri mori chcete stravovať sami. Vtedy si treba nákup potravín poriadne premyslieť.

,,Máme radi dobrodružstvo, chceme byť sami sebe pánmi a väčšinou spíme v kempoch, či už na dovolenke na Slovensku, alebo pri mori. Občas sa síce vybehneme niekam najesť, ale potraviny berieme aj so sebou. Ja dopredu zaváram mäso do pohárov a balíme tiež zásobu trvanlivých potravín, ako konzervy či paštéty,“ hovorí mamina dvoch školákov Monika.

Osobitnou kategóriou je pitie. V hre je totiž zdravie. Fľašu minerálky radšej vždy pri sebe!

Nikdy ich nie je dosť

Bol by hriech byť na dovolenke a nestráviť na pláži každý slnečný deň. A k brehu jedine s osuškou cez plece. Osušky a uteráky budete pri mori potrebovať jednoducho stále.

Nie na každom type pobytu si môžete denne prať, a na rovinu, na dovolenke sa vám asi vešať bielizeň ani nechce. Vyhnite sa predraženému nákupu osušiek v letovisku a pribaľte radšej dve-tri navyše. Potom ako by ste našli.

To, čo vám zachráni kožu

Martina dovolenkuje s priateľom a partiou a najradšej siahajú po last minute zájazdoch. ,,Veľa času na nakupovanie a balenie nemáme. Niekedy to musíme zvládnuť aj za deň. K dovolenke patrí aj to, že človek vždy aspoň jednu vec pobaliť zabudne,“ hovorí so smiechom a dodáva, že ich špecialitou je zabudnúť opaľovacie krémy.

Jadranské slnko môže dať nezvyknutej pokožke zabrať. Spáliť sa hneď v prvý deň je nielen nepríjemné, ale i nebezpečné. Skontrolujte pred odchodom radšej dvakrát, či sú opaľováky v kufri.

Už sa vám to blíži? Hlavne nestresujte. Vieme, ako zvládnuť prípravy ľavou zadnou. Vybavte všetko v Kauflande. Nakúpte si celý dovolenkový arzenál na jednom mieste za pár chvíľ! Od potravín, cez kozmetiku , osušky, plážovú obuv, nafukovačku, šnorchel… Kaufland – jednoducho a pohodlne – pestrý výber za výhodné ceny.

Foto: Ilustračné

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Kaufland
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM